podlist.gr

Αλάτι

Σε αυτήν την εκπομπή «Δια..τροφής, ο λόγος! Ο τρόπος του «τρέφεσθαι» μιλάμε μαζί για το κρυφό συστατικό, που περιέχεται στα περισσότερα τρόφιμα και συνήθως αγνοούμε, το αλάτι. Ποιες είναι οι πηγές πρόσληψής του; Πως μπορούμε να το αναγνωρίσουμε στα τρόφιμα που καταναλώνουμε; Και βέβαια, τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα από την κατανάλωσή του.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επίσης και για να μοιραστούμε ιδέες σχετικές με το φαγητό, ή ακόμη και για να συζητήσουμε τις δικές σας απορίες ή τις δικές σας ανησυχίες σχετικά με τη διατροφή, βρείτε με στο Instagram: dia.trofis.ologos

και στο Facebook: Μαργιάννα Μανώλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

«Να θυμάστε να απολαμβάνετε τις στιγμές σας.

Και να μην ξεχνάτε πως εμείς ορίζουμε το φαγητό μας και όχι το φαγητό μας εμάς.»

Πηγή: https://diatrofhs-o-logos-o-tropos-toy-trefesthai.castos.com/podcasts/18650/episodes/alati

Περισσότερα επεισόδια

Ζάχαρη

Σε αυτήν την εκπομπή «Δια..τροφής, ο λόγος! Ο τρόπος του «τρέφεσθαι» συζητάμε μαζί, ίσως για τη μεγαλύτερη αδυναμία όλων μας, τη ζάχαρη. Ποια είναι τα είδη της ζάχαρης και πόσο διαφέρουν θρεπτικά; Πως μπορεί η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης να επηρεάσει την υγεία μας; Και φυσικά, με ποιους τρόπους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη στην καθημερινότητά μας. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως...

Το μενού της 25ης Μαρτίου

Σε αυτήν την εκπομπή «Δια..τροφής, ο λόγος! Ο τρόπος του «τρέφεσθαι» συζητάμε μαζί για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Ποια η θρεπτική αξία του παραδοσιακού φαγητού της ημέρας αυτής; Ο αγαπημένος μπακαλιάρος και η σκορδαλιά στο μικροσκόπιο. Μαζί μερικές συμβουλές για ακόμη πιο θρεπτική κατανάλωση. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επίσης και για να μοιραστούμε ιδέες σχετικές με το φαγητό, ή...

Νηστεία

Σε αυτήν την εκπομπή «Δια..τροφής, ο λόγος! Ο τρόπος του «τρέφεσθαι» με αφορμή τη Σαρακοστή συζητάμε μαζί για τη νηστεία. Ποια είναι τα βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στη νηστεία; Μπορούν να νηστέψουν όλοι; Και φυσικά η νηστεία είναι τελικά ένα είδος αποτοξίνωσης, όπως λένε όλοι; Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επίσης και για να μοιραστούμε ιδέες σχετικές με το φαγητό, ή ακόμη και για να...