podlist.gr

40+
40+

Τι χαρακτηρίζει ένα καλό εστιατόριο;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητάνε με χιούμορ, καυστικότητα και αγάπη για το φαγητό, τι πραγματικά χαρακτηρίζει ένα καλό εστιατόριο. Από τις δήθεν γκουρμέ δημιουργίες με 250 υλικά και χημικά «αριστουργήματα» μέχρι τα ταπεινά πιάτα που βασίζονται στην απλότητα και την καλή πρώτη ύλη, μιλούν τις γευστικές υπερβολές της σύγχρονης κουζίνας. Είναι η «δημιουργικότητα» πάντα θετική; Τι σημαίνει τελικά αυθεντικότητα στη γαστρονομία; Και μήπως το καλύτερο φαγητό το βρίσκεις σε μια μικρή ταβέρνα, με σαρδέλες στη σχάρα και φρέσκο ψωμί; 

Περισσότερα επεισόδια

Η μητρότητα χωρίς φίλτρα: Τι χάνεις και τι κερδίζεις

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητούν για το τι σημαίνει πραγματικά να γίνεσαι μητέρακαι για τις πολλές αλλαγές που φέρνει η μητρότητα στη ζωή μιας γυναίκας. Συζητούν για τις θυσίες και τις απώλειες που βιώνει μια μητέρα, από την προσωπική ελευθερία και τις φιλίες μέχρι τον χρόνο για τον εαυτό της. Παράλληλα, όμως, αναδεικνύουν και τα...

Τι ακριβώς κάνουμε στα social media;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη μιλάνε για τις συνήθειες που αποκτούμε σε σχέση με την παρουσία μας στα social media. Ταυτίζεται η εξωτερική μας εικόνα με αυτή που παρουσιάζουμε στο Facebook και στο X; Ποιες είναι οι πλατφόρμες που προτιμάμε αλλά δύσκολα να βρεις νεαρόκοσμο σε αυτές; Είναι χαλαρή η ατμόσφαιρα στα social media ή ο κόσμος μας...

Η γενιά των 65+ και τα προβλήματά της

Πώς ζουν εν έτει 2025 και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν;Οι σημερινοί 65ρηδες και 70ρηδες βρίσκονται στη δύση του εργασιακού τους βίου. Πώς ζουν το θέμα της συνταξιοδότησης και της οικονομικής ανασφάλειας; Ποιες διαφορές συναντάμε στην ασφάλιση και την ιατρική περίθαλψη, σε σχέση με παλιότερες δεκαετίες; Οι βεβαιότητες του παρελθόντος που έχουν διαψευστεί, οι οικονομίες που έμειναν ή δεν έμειναν...