podlist.gr

Η Εurovision ως πολιτική οντότητα και τι κάνουμε στα παιδιά

Στο νέο επεισόδιο του Άλλο ένα podcast 3.0, ο Θωμάς Ζάμπρας ξεκινά από τη Eurovision και φτάνει μέχρι το μποϊκοτάζ, την πολιτική ευθύνη, την κουλτούρα της απόλυτης άποψης, την πίεση που φορτώνουμε στα παιδιά για τις Πανελλήνιες και τη συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία.

Σεαυτό το επεισόδιο του Άλλο ένα podcast 3.0, ο Θωμάς Ζάμπρας πιάνει το νήμα από τη φετινή Eurovision και ανοίγει μια μεγαλύτερη κουβέντα: πού τελειώνει η ψυχαγωγία και πού αρχίζει η πολιτική; Είναι πράξη στήριξης να παρακολουθείς έναν διαγωνισμό όταν γύρω του υπάρχουν γεωπολιτικές εντάσεις, μποϊκοτάζ και δημόσιες συγκρούσεις; Και τελικά, έχουμε χάσει τη δυνατότητα να έχουμε «μέτριες» απόψεις χωρίς να χρειάζεται να διαλέξουμε στρατόπεδο;

Από τη συζήτηση για την κουλτούρα της ακύρωσης και την ατομική ευθύνη, το επεισόδιο περνά σε κάτι πολύ πιο βαρύ: την πίεση που βιώνουν οι έφηβοι, τις Πανελλήνιες που συχνά παρουσιάζονται σαν σημείο χωρίς επιστροφή και το πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει ακόμα την ψυχική υγεία μέσα από στερεότυπα και παρωχημένες αντιλήψεις.

Και επειδή είναι Άλλο ένα podcast, η ένταση δίνει τη θέση της σε πιο καθημερινές – και παράξενες – σκέψεις: υπάρχουν φαντάσματα στο διπλανό δωμάτιο ή απλώς το μυαλό μας γράφει δικά του σενάρια; Και, τελικά, υπάρχει όντως τέλος στο Maestro ή απλώς αποχαιρετάμε κάθε χρόνο τους Παξούς μέχρι την επόμενη σεζόν;

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/thomas-zabras3/episodes/urovision-e3jlcis

Περισσότερα επεισόδια

Άλλη μια συνέντευξη: Διονύσης Ατζαράκης

Ο Διονύσης Ατζαράκης είναι ο σημερινός καλεσμένος του vidcast «Άλλη μια συνέντευξη» με τον Θωμά Ζάμπρα. Μαζί κάνουν μια συζήτηση γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό αλλά και αρκετή ειλικρίνεια για την κωμωδία και την τηλεοπτική πραγματικότητα στην Ελλάδα.Μπορείτε να δείτε το επεισόδιο σε vidcast εδώ και εδώ.

Η θλίψη του τέλους, σέξι AI δράκοι και δημοσιογράφοι χωρίς ντροπή

Ακούσατε, ακούσατε: Νέο πόντκαστ με τα κλασικά ψυχολογικά και κοινωνικά κακώς κείμενα. Πώς το κλείσιμο ενός πάρκινγκ με έφερε αντιμέτωπο με τον φόβο μου για οριστικά τέλη, πώς το AI μού χάλασε τις καλοκαιρινές συναυλίες, γιατί δεν μπορώ να αποφύγω σέξι AI δράκους και άλλοι δύο λόγοι που δημοσιογράφοι ντροπιάστηκαν.Μπορείτε να δείτε το επεισόδιο σε vidcast εδώ και εδώ.

Όχι 80 χλμ. στην εθνική, πυροσωρειτομελανίες και πώς παλεύω με τα ελαττώματά μου

Καλησπέρα από την καυτή Αθήνα. Είμαστε εδώ με νεύρα για τα όρια ταχύτητας στην εθνική, τα νέα απαράδεκτα φαινόμενα φωτιάς, τις μούφα ΑΙ κλήσεις και τον χειρότερο εχθρό μας, τον εαυτό μας. Αμέ, τι; Παίζουμε;Μπορείτε να το δείτε σε vidcast εδώ και εδώ.