Οι αμοιβές, οι συνθήκες και η πίεση που δέχεται η Ελένη, ως εποχιακή σερβιτόρα
Όποιος έχει δουλέψει έστω και μια φορά στη ζωή του καλοκαίρι σε Ελληνικό νησί ξέρει τι πάει να πει τρέξιμο και ρίσκο. Δύσκολα ωράρια, χωρίς ρεπό ή ένσημα, απαιτητικοί πελάτες και εργοδότες, υπερβολικός ήλιος και κούραση, συγκατοίκηση σε μικρά σπιτάκια αλλά και αρκετές γνωριμίες, δυνατές φίλιες με συναδέρφους και απρόσμενες εμπειρίες ζωής.
Η «υπόθεση σεζόν» είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ήταν η χειρότερη δουλειά της ζωής τους και άλλους η καλύτερη. Η Ελένη έχοντας δουλέψει σε Πάρο και Σίφνο ως σερβιτόρα σε καλά εστιατόρια και beach bar μιλάει για τις συνθήκες εργασίας, τα απλήρωτα ωράρια, την αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέρφων, τις συμφωνίες με τους εργοδότες, τους απαιτητικούς πελάτες και τα πολύ καλά φιλοδωρήματα.