podlist.gr

40+ | Φαγητό: Ποιες παραξενιές αποκτούμε μεγαλώνοντας;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη μιλούν για τις συνήθειες και τις απαιτήσεις που αλλάζουν όταν μεγαλώνουμε, στην έξοδο για φαγητό αλλά και γενικότερα στην κουζίνα μας. Οι μυρωδιές που πλέον μας ενοχλούν, το ορεκτικό που δεν είναι τόσο ζεστό όσο θα έπρεπε, η σαλάτα που δεν είναι όπως θα τη θέλαμε. Ισχύει ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε λιγότερο «τολμηροί» σε νέες γεύσεις; Γιατί αναπτύσσουμε προτίμησεις σε οικεία πιάτα και δεν τις αλλάζουμε;

Θέλουμε την ησυχία μας όταν τρώμε ή νιώθουμε πιο άνετα όταν βρισκόμαστε με κόσμο; Πώς αλλάζει η στάση μας απέναντι στο delivery; Ποια είναι τα τρόφιμα που αν λείπουν από το σπίτι μας μπορεί ακόμα και να πανικοβληθούμε;  

Τελικά παραμένει το φαγητό μια «περιπέτεια» και μια εξερεύνηση ή θέλουμε να είναι όσο πιο προβλέψιμο γίνεται; Και πώς επηρεάζεται η καθημερινότητά μας από τις συνήθειες που αλλάζουν;

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Μην περιμένεις την τύχη για την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη

Η Αδριανή Πίττα, Senior Manager στην ομάδα Client Service της Dialectica, πήρε την απόφαση να επιστρέψει από τη Γερμανία και να μπει στον επιχειρηματικό κόσμο, ορίζοντας η ίδια την τύχη της. Μάλιστα στην ερώτηση: “Τί είναι αυτό που σε κέρδισε στην Dialectica και είπες πάμε να δοκιμάσουμε;”, η Αδριανή ξεχώρισε δύο βασικές παραμέτρους: τους ανθρώπους της Dialectica και το στοιχείο της...

Το να κατακτάς κορυφές σίγουρα δεν είναι τύχη

Ξεκίνησε η σειρά που ήρθε να σου αποδείξει, μέσα από αφιλτράριστες ιστορίες, πως τίποτα δεν είναι τύχη. Καλεσμένοι που ξεκίνησαν από κάπου, αλλά η πυξίδα τους άλλαξε. Και εκείνοι δεν άφησαν τίποτα στην τύχη.Έτσι είναι και η Αγγελική Σοβόλου, Senior Manager στη Dialectica. Θεωρούσε πως δεν θα μπορέσει ποτέ να δουλέψει σε ένα γραφείο και ότι δεν θα έβαζε ποτέ σακάκι, ούσα πρωταθλήτρια στο άλμα...

Taste Μakers by efood: Ο Μιχάλης Μαντζουράνης μιλάει για το Jackaroo

Το όνομα «Jackaroo» σημαίνει βοηθός αγελαδάρη. Ποιος, όμως, έστησε όλη την ιδέα πίσω από το μαγαζί με τις μεγαλύτερες ουρές στην Αθήνα;Είναι ο Μιχάλης Μαντζουράνης και στο σημερινό επεισόδιο The Taste Makers by efood μας μιλάει για την έμπνευσή του, για το πώς καταφέρνει να φέρει εις πέρας τόσες παραγγελίες καθημερινά, αλλά και μας αποκαλύπτει αποκλειστικά τα επόμενά του σχέδια, που κι αυτά...