podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Φαγητό και social media

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τα social media έχουν αλλάξει και το πώς έχουν αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύουμε και τρώμε: οι εικόνες των φαγητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι νέες τάσεις που έχουν δημιουργηθεί, η «προσαρμογή» των μαγαζιών, το μάρκετινγκ τροφίμων κ.ά.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα, και μέσα στον πολιτισμό

Μια είδηση για ένα παιδί που σκότωσε τους γονείς του γίνεται η αφορμή για να κοιτάξουμε κατάματα το πιο δύσκολο ερώτημα: πώς η οικειότητα μπορεί να μετατραπεί σε βία. Με οδηγό τη σκέψη του Φρόιντ για τη «Δυσφορία μέσα στον πολιτισμό», μιλάμε για το τίμημα της συνύπαρξης: περιορισμούς, ενοχή, πίεση, ματαίωση — και για το τι συμβαίνει όταν όλα αυτά δεν γίνονται λέξη, αλλά αναζητούν διέξοδο στο...

Business & Marketing Tips | Μιλήστε για το brand σας σε όλες τις γενιές

Στο 187ο podcast της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice με τίτλο «Μιλήστε για το brand σας σε όλες τις γενιές», μιλάμε για ένα από τα πιο δύσκολα –αλλά και πιο κρίσιμα– ζητήματα του σύγχρονου marketing: πώς μπορεί ένα brand να μιλήσει ουσιαστικά σε διαφορετικές γενιές, χωρίς να χάνει τη φωνή του.Boomers, Generation X, Millennials και Zoomers συνυπάρχουν σήμερα στο ίδιο...

Τα βιβλία της ελευθερίας | Φρίντριχ Χάγιεκ: Ο δρόμος προς τη δουλεία

Λονδίνο, 1944. Οι σειρήνες του πολέμου ακούγονται σχεδόν κάθε βράδυ. Μέσα σε αυτή τη σκοτεινή πόλη, ο Φρίντριχ Χάγιεκ γράφει ένα βιβλίο που θα γίνει πιο επίκαιρο απ’ όσο θα φανταζόταν ο ίδιος.Το βιβλίο «Ο δρόμος προς τη δουλεία» είναι μια κραυγή ανησυχίας: τι συμβαίνει όταν το κράτος μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην οικονομία, στη ζωή, στις επιλογές μας; Πότε η προστασία γίνεται έλεγχος; Και πότε...