podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Health bites - Αστερία Σταματάκη | Ευερέθιστο έντερο και δίαιτα FODMAP

To Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα δεν είναι νόσημα αλλά μια πολύ συχνή λειτουργική διαταραχή που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, ένα διαιτητικό σχήμα το οποίο ονομάζεται FODMAPs έχει κάνει δυναμική εμφάνιση και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου. Μελέτες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο διαιτητικό σχήμα μπορεί να βοηθήσει το 70-75 % των ατόμων που υποφέρουν από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Συμπτώματα όπως η διάρροια, ο κοιλιακός πόνος και το φούσκωμα μειώνονται σημαντικά, ενώ μελέτες δείχνουν πως υπάρχει σημαντική βελτίωση και στην ποιότητα ζωής των ατόμων που ακολούθησαν το συγκεκριμένο διαιτητικό σχήμα.

Στο 19ο επεισόδιο του Podcast Health Bites, αναλύουμε τα χαρακτηριστικά της δίαιτας FODMAP και πώς εφαρμόζεται.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Μην περιμένεις την τύχη για την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη

Η Αδριανή Πίττα, Senior Manager στην ομάδα Client Service της Dialectica, πήρε την απόφαση να επιστρέψει από τη Γερμανία και να μπει στον επιχειρηματικό κόσμο, ορίζοντας η ίδια την τύχη της. Μάλιστα στην ερώτηση: “Τί είναι αυτό που σε κέρδισε στην Dialectica και είπες πάμε να δοκιμάσουμε;”, η Αδριανή ξεχώρισε δύο βασικές παραμέτρους: τους ανθρώπους της Dialectica και το στοιχείο της...

Το να κατακτάς κορυφές σίγουρα δεν είναι τύχη

Ξεκίνησε η σειρά που ήρθε να σου αποδείξει, μέσα από αφιλτράριστες ιστορίες, πως τίποτα δεν είναι τύχη. Καλεσμένοι που ξεκίνησαν από κάπου, αλλά η πυξίδα τους άλλαξε. Και εκείνοι δεν άφησαν τίποτα στην τύχη.Έτσι είναι και η Αγγελική Σοβόλου, Senior Manager στη Dialectica. Θεωρούσε πως δεν θα μπορέσει ποτέ να δουλέψει σε ένα γραφείο και ότι δεν θα έβαζε ποτέ σακάκι, ούσα πρωταθλήτρια στο άλμα...

Taste Μakers by efood: Ο Μιχάλης Μαντζουράνης μιλάει για το Jackaroo

Το όνομα «Jackaroo» σημαίνει βοηθός αγελαδάρη. Ποιος, όμως, έστησε όλη την ιδέα πίσω από το μαγαζί με τις μεγαλύτερες ουρές στην Αθήνα;Είναι ο Μιχάλης Μαντζουράνης και στο σημερινό επεισόδιο The Taste Makers by efood μας μιλάει για την έμπνευσή του, για το πώς καταφέρνει να φέρει εις πέρας τόσες παραγγελίες καθημερινά, αλλά και μας αποκαλύπτει αποκλειστικά τα επόμενά του σχέδια, που κι αυτά...