podlist.gr

Κυριακές του Κόσμου | Από την Αραβική Άνοιξη στην παγωμένη σιγή: Αυταρχισμός, social media και ψηφιακή υπακοή

Ξεκινώντας από τη σπίθα ελπίδας και αλλαγής της Αραβικής Άνοιξης, το νέο επεισόδιο της σειράς «Οι Κυριακές του Κόσμου» ακολουθεί τη διαδρομή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης — από εργαλεία δημοκρατικής έκφρασης, κινητοποίησης και αντίστασης, μέχρι τη σημερινή τους πραγματικότητα: πλατφόρμες που λειτουργούν, πολλές φορές, ως μηχανισμοί επιτήρησης και συμμόρφωσης σε αυταρχικά καθεστώτα.

Πώς φτάσαμε από την αισιοδοξία της «ψηφιακής άνοιξης» στη «χειμερία νάρκη» της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο; Εξακολουθούν τα social media να δίνουν φωνή στους αποκλεισμένους ή έχουν μετατραπεί σε όργανα μιας παγκόσμιας τεχνολιγαρχίας;

Μια διαδρομή μέσα από τις υποσχέσεις, τις διαψεύσεις και τις νέες μορφές «σιωπής» στην ψηφιακή εποχή.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Μην περιμένεις την τύχη για την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη

Η Αδριανή Πίττα, Senior Manager στην ομάδα Client Service της Dialectica, πήρε την απόφαση να επιστρέψει από τη Γερμανία και να μπει στον επιχειρηματικό κόσμο, ορίζοντας η ίδια την τύχη της. Μάλιστα στην ερώτηση: “Τί είναι αυτό που σε κέρδισε στην Dialectica και είπες πάμε να δοκιμάσουμε;”, η Αδριανή ξεχώρισε δύο βασικές παραμέτρους: τους ανθρώπους της Dialectica και το στοιχείο της...

Το να κατακτάς κορυφές σίγουρα δεν είναι τύχη

Ξεκίνησε η σειρά που ήρθε να σου αποδείξει, μέσα από αφιλτράριστες ιστορίες, πως τίποτα δεν είναι τύχη. Καλεσμένοι που ξεκίνησαν από κάπου, αλλά η πυξίδα τους άλλαξε. Και εκείνοι δεν άφησαν τίποτα στην τύχη.Έτσι είναι και η Αγγελική Σοβόλου, Senior Manager στη Dialectica. Θεωρούσε πως δεν θα μπορέσει ποτέ να δουλέψει σε ένα γραφείο και ότι δεν θα έβαζε ποτέ σακάκι, ούσα πρωταθλήτρια στο άλμα...

Taste Μakers by efood: Ο Μιχάλης Μαντζουράνης μιλάει για το Jackaroo

Το όνομα «Jackaroo» σημαίνει βοηθός αγελαδάρη. Ποιος, όμως, έστησε όλη την ιδέα πίσω από το μαγαζί με τις μεγαλύτερες ουρές στην Αθήνα;Είναι ο Μιχάλης Μαντζουράνης και στο σημερινό επεισόδιο The Taste Makers by efood μας μιλάει για την έμπνευσή του, για το πώς καταφέρνει να φέρει εις πέρας τόσες παραγγελίες καθημερινά, αλλά και μας αποκαλύπτει αποκλειστικά τα επόμενά του σχέδια, που κι αυτά...