podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Κυριακές του Κόσμου Παναγιώτου - Φραγκονικολόπουλος | «Το εκκρεμές» του Βασίλη Βαμβακά

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Κυριακές του Κόσμου» οι Νίκος Σ. Παναγιώτου και Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος, συζητούν μαζί με τον Βασίλη Βαμβακά καθηγητή στο Τμήμα  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ  σχετικά με το νέο του βιβλίο «Το εκκρεμές: Πολιτική, κουλτούρα και κοινωνία στην Ελλάδα των συνεχών κρίσεων» (εκδόσεις Archive). Συζητάμε για το νέο πεδίο της κοινωνικής πραγματικότητας που έχει προκύψει  τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζει τη διαρκή κίνηση του ελληνικού εκκρεμούς, μεταξύ αναχρονισμού και εκσυγχρονισμού, λαϊκισμού και μεταμοντερνισμού, άναρχου και οργανωμένου εκδημοκρατισμού. Παρουσιάζεται το βιβλίο και η προσπάθεια να γίνουν κατανοητά τα διάφορα αποτυπώματα των συνεχών κρίσεων στην ελληνική κοινωνία, ακολουθείται μια χαρτογράφηση των συμβολικών ανακατατάξεων που προκάλεσαν και προκαλούν.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Ζήσε με αγάπη με την Ξένια Κούρτογλου | Το μυστικό της γοητείας είναι να είσαι απλά ο εαυτός σου

Όπως έχετε καταλάβει είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ψάχνει, να διαβάζει, να μαθαίνει, να εξελίσσεται… Μέσα σ’ αυτή την όμορφη αναζήτηση, βρήκα ένα μεγάλο δάσκαλο της εποχής μας, τον Ντίπακ Τσόπρα, και άκουσα ένα συγκεκριμένο διαλογισμό του που λέγεται «the secret of attraction». Ως γυναίκα που θέλω πολύ να είμαι γοητευτική, άκουσα τον διαλογισμό και πραγματικά τον απόλαυσα! Από τότε,...

Business & Marketing Tips | Ξεκλειδώστε ξανά την έμπνευση

Στο 175ο επεισόδιο της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice με τίτλο «Ξεκλειδώστε ξανά την έμπνευση», συζητάμε για ένα από τα πιο ανθρώπινα — και ταυτόχρονα κρίσιμα — ζητήματα για κάθε επιχειρηματία: τη στιγμή που χάνεται η έμπνευση. Συγκεκριμένα θα δούμε: Τι κάνουμε όταν η επιχείρηση περνά κρίση και μαζί της και η ψυχολογία μας; Πώς μπορούμε να ανακτήσουμε την εσωτερική μας φλόγα...

Taste Μakers by efood: Ο Γρηγόρης Κίκης μιλάει για το Hanky Panky

Ένα αστέρι Michelin μόλις στα 27 του, Χρυσός Σκούφος, ένα πάρα πολύ δημιουργικό μυαλό και μπόλικη αγάπη για τη μαγειρική, είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ, που ακούνε στο όνομα Γρηγόρης Κίκης.Στο σημερινό επεισόδιο Taste Makers by efood, μας μιλάει για την έμπνευσή του να ανοίξει παρέα με τους συνεργάτες του το «διαστημικό» μπεργκεράδικο Hanky Panky στα Πετράλωνα και στο Φάληρο.