podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Γιατί δεν πετυχαίνει η συνταγή;

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο δωδέκατο επεισόδιο συζητάνε για τις συνταγές που δεν μας πετυχαίνουν.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Ζήσε με αγάπη | Γιατί είναι σημαντική η πρώτη εντύπωση και πώς να κάνετε την καλύτερη

Η πρώτη εντύπωση που δημιουργούμε όταν γνωρίζουμε κάποιον είναι πολύ σημαντική: είναι κάτι σαν μια «κάρτα γνωριμίας», σαν «προσωπικό μας αποτύπωμα». Δημιουργείται σε λίγα δευτερόλεπτα, πριν καν μιλήσουμε, και καθορίζει τον τρόπο που θα μας αντιμετωπίσουν αργότερα — στην εργασία, στις σχέσεις, στις ευκαιρίες που θα μας ανοιχτούν. Η σημασία της πρώτης εντύπωσης εξηγείται από την βιολογία: ο...

Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά | Μια συζήτηση με τον Παύλο Μαρινάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει για τον ρόλο της πολιτικής στη σύγχρονη κοινωνία, τη σχέση πολιτικής και τεχνοκρατίας και τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών απέναντι στην αποπολιτικοποίηση. Αναφέρεται στη λειτουργία των social media στον δημόσιο διάλογο, στα οφέλη αλλά και στους κινδύνους...

40+ | Μαρία Τσιάκα: Πώς οι διατροφικές διαταραχές επηρεάζουν σώμα και νου

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου τους podcast, η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη συζητούν για τις διατροφικές διαταραχές με τη δρ. Μαρία Τσιάκα, ψυχολόγο και διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών. Η δρ. Τσιάκα εξηγεί ότι πρόκειται για σοβαρές, βιολογικά προσδιοριζόμενες ψυχιατρικές ασθένειες που δεν περιορίζονται σε έφηβα κορίτσια, αλλά επηρεάζουν άτομα κάθε φύλου...