podlist.gr

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Η νηστεία της Σαρακοστής

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο συζητάνε για τη νηστεία της Σαρακοστής που χαρακτηρίζεται από την αποχή κάθε κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρια, αβγά, γαλακτοκομικά προϊόντα), αλλά και από το κρασί και το λάδι

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο - Θανάσης Δρίτσας | «Γιατροί της ανθρώπινης ιατρικής: Γιώργης Μαρκάκης (1929-2021)» - Μέρος Β

Μια ματιά στη σχέση γιατρού ασθενή μέσα από την λογοτεχνική πένα του αείμνηστου οφθαλμίατρου από την Κρήτη, του Γιώργη Μαρκάκη. Ο Θανάσης Δρίτσας σχολιάζει την βιωμένη εμπειρία του Γιώργη Μαρκάκη και διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία του με τίτλο «Αναλαμπές σε Σκοτεινό Θάλαμο» και «Το άσπρο ράσο».Μια πόρτα κλείνει, ένα παράθυρο ανοίγει. Ισορροπία φωτός ή αναπότρεπτο έλλειμα φωτισμού; Ένας...

Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Special Edition: Λευτέρης Καρχιμάκης

Η Νεφέλη συζητάει με τον Λευτέρη Καρχιμάκη για την πορεία του στο πανεπιστήμιο του Λάιντεν, για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική και να κατέβει ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, την άποψή του για τα ΑΕΙ, το ιδανικό μοντέλο ενασχόλησης με την πολιτική, για την περιφερειακή ανάπτυξη, το ΝΑΤΟ, το Σύνταγμα και την ΕΕ και τη φύση του ανθρώπου.

Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Η πιο σημαντικη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

Tα podcasts «Marketing & Business Tips» με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα είναι η στήλη που φιλοδοξεί να εμπνεύσει επιχειρηματικά, να σας δώσει ιδέες, συμβουλές αλλά και ερεθίσματα για να γίνετε καλύτεροι επαγγελματίες.Με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας κάθε εβδομάδα θα αναλύει...