podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Κάνω διατροφή αλλά θέλω γλυκό. Τι να κάνω;

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο έβδομο επεισόδιο συζητάνε για τη διατροφή και τα γλυκά: Τι μπορούμε να φάμε όταν κάνουμε διατροφή και δεν θέλουμε να φάμε ζάχαρη; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις ποσότητες των γλυκών;

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

40+|Η γενιά των 65+ και τα προβλήματά της

Πώς ζουν εν έτει 2025 και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν;Οι σημερινοί 65ρηδες και 70ρηδες βρίσκονται στη δύση του εργασιακού τους βίου. Πώς ζουν το θέμα της συνταξιοδότησης και της οικονομικής ανασφάλειας; Ποιες διαφορές συναντάμε στην ασφάλιση και την ιατρική περίθαλψη, σε σχέση με παλιότερες δεκαετίες; Οι βεβαιότητες του παρελθόντος που έχουν διαψευστεί, οι οικονομίες που έμειναν ή δεν έμειναν...

Ζήσε με αγάπη με την Ξένια Κούρτογλου | Ανακαλύψτε και φορέστε την ενέργεια των χρωμάτων για καλύτερη διάθεση και σχέσεις

Τα χρώματα δεν είναι απλώς διακοσμητικά: το κάθε χρώμα προκαλεί συγκεκριμένα συναισθήματα, δημιουργεί εικόνα και εντύπωση στους γύρω σας, και επηρεάζει την διάθεση και τις σχέσεις σας. Ας δούμε πως λειτουργεί και τι συμβολίζει κάθε χρώμα: #1. Το Κόκκινο συμβολίζει Δύναμη, Πάθος, Ένταση. Η ενέργειά του είναι έντονη, ζωντανή, φλογερή, κινητοποιεί, "ξυπνά", δίνει θάρρος, ζωντάνια και δυναμισμό. Το...

Business & Marketing Tips | Ο δρόμος για την επιχειρηματική «κόλαση» είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις

Στο 171o podcast της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice με τίτλο «Ο δρόμος για την επιχειρηματική “κόλαση” είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις », συζητάμε τις πιο συνηθισμένες «καλές προθέσεις» που οδηγούν τις startups και τις μικρές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο. Από την παρόρμηση για προβολή χωρίς στρατηγικό πλάνο, μέχρι την πρόωρη στελέχωση ή την υπερβολική οικονομία στα...