podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Κάνω διατροφή αλλά θέλω γλυκό. Τι να κάνω;

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο έβδομο επεισόδιο συζητάνε για τη διατροφή και τα γλυκά: Τι μπορούμε να φάμε όταν κάνουμε διατροφή και δεν θέλουμε να φάμε ζάχαρη; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις ποσότητες των γλυκών;

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Ζήσε με αγάπη με την Ξένια Κούρτογλου | 7 τρόποι για να υιοθετήσετε τη θετική σκέψη

Έχοντας ξεκαθαρίσει σε προηγούμενο επεισόδιο τι είναι και τι δεν είναι η θετική σκέψη και η θετική συμπεριφορά, σήμερα θα μοιραστώ επτά κορυφαίους τρόπους για να τις αναπτύξετε και να τις υιοθετείτε σε μόνιμη βάση, ώστε να ζείτε ήρεμοι κι ευτυχισμένοι.Αναγνωρίστε τις σκέψεις σας: Παρατηρήστε τον εσωτερικό σας διάλογο. Είναι οι σκέψεις σας υποστηρικτικές ή περιοριστικές; Αν πιάνετε τον εαυτό σας...

Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο με τον Θανάση Δρίτσα | Ποιητικές αποχρώσεις του σύγχρονου γίγνεσθαι – Μέρος Β

Ο Θανάσης Δρίτσας προσεγγίζει την ποίησημέσα από μια διαφορετική ματιά βασισμένη στη δική του βιωμένη εμπειρία. Αναφέρεται μεταξύ άλλων θεμάτων στην ποιητική δημιουργία του Μίλτου Σαχτούρη η προσωπικότητα και το έργο του οποίου έχουν σημαντικά επιδράσει στην κοσμοθεωρία του. Θα ακουστούν ποιητικές αναγνώσεις και σχετικά αποσπάσματατα οποία περιέχονται στο βιβλίο του «Πανδημιολόγιον Homo Novus...

Business & Marketing Tips με τον Θέμη Σαρανταένα | Χτίστε αυθεντικούς δεσμούς με τους πελάτες σας

Στο 158ο podcast της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice με τίτλο «Χτίστε αυθεντικούς δεσμούς με τους πελάτες σας» θα μιλήσουμε για τα social media και τις ανθρώπινες σχέσεις.Ως επιχειρηματίας έχετε αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες και τα social media. Στο κινητό σας, μία μικρή συσκευή, με μήκος λίγων εκατοστών και βάρος ελαχίστων γραμμαρίων, έχετε συγκεντρωμένη δύναμη...