podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Κάνω διατροφή αλλά θέλω γλυκό. Τι να κάνω;

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο έβδομο επεισόδιο συζητάνε για τη διατροφή και τα γλυκά: Τι μπορούμε να φάμε όταν κάνουμε διατροφή και δεν θέλουμε να φάμε ζάχαρη; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις ποσότητες των γλυκών;

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Αστρολογία vs Ψυχολογία | Princess Treatment ή Bare Minimum;

Καλώς ήρθατε στο πρώτο επεισόδιο της νέας μας σειράς «Αστρολογία vs Ψυχολογία»!Η Αγγελική Μανουσάκη και ο Αλέξης Μαρκάζος ανοίγουν τη συζήτηση με ένα καυτό θέμα: «Princess treatment👑 ή Bare minimum🙃;»Σε μια συζήτηση γεμάτη χιούμορ, προβληματισμό και… superheroes!👉 Ποιοι δικαιούνται “princess treatment” και ποιοι μένουν στο “bare minimum”;👉 Πώς οι ήρωες και οι αντι-ήρωες αντικατοπτρίζουν τις...

Τα βιβλία της ελευθερίας | «Δεύτερη πραγματεία περί κυβερνήσεως» του Τζον Λοκ

Από τα σαλόνια του Λονδίνου του 17ου αιώνα μέχρι τις αμερικανικές επαναστατικές ταβέρνες και τα οδοφράγματα του Παρισιού, κάθε επεισόδιο μάς βάζει στη θέση ανθρώπων που πάλεψαν για δικαιώματα, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η σειρά podcast «Τα Βιβλία της Ελευθερίας» με την Επιστήμη Μπινάζη δεν είναι μάθημα φιλοσοφίας· είναι ταξίδι. Είναι οι φωνές του Λοκ, του Χιούγκο, του Τοκβίλ, που μιλούν σήμερα...

Διάσημα εγκλήματα | Σταυρούλα Κατσαφαρέα: 5 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν έκανε

Στο Νέο Οίτυλο της Λακωνίας, το Μεγάλο Σάββατο του 1990, ο Παύλος και η Κανέλλα Κατσαφαρέα δολοφονήθηκαν με ιδιαίτερη αγριότητα μέσα στο σπίτι τους. Το έγκλημα, που έμοιαζε έργο επαγγελματιών εκτελεστών, συγκλόνισε την ήσυχη κοινότητα. Η κόρη τους, Σταυρούλα, έγινε γρήγορα το κύριο ύποπτο, κατηγορούμενη για το διπλό φονικό λόγω οικογενειακών διαφορών και κληρονομικών εντάσεων. Παρά την...