podlist.gr

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Τα νηστίσιμα γλυκά

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο συζητάνε για τα νηστίσιμα γλυκά: Τι μπορούμε να φάμε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου αν δεν θέλουμε να κάνουμε αποτοξίνωση.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Οι 3 λόγοι που δεν είστε ευτυχισμένοι

Όλοι οι άνθρωποι που βλέπω στις ατομικές μου συνεδρίες αναζητούν την ευτυχία και το πώς θα νιώθουν ευτυχισμένοι. Όμως τι είναι η ευτυχία; Ένας ορισμός που έχω διαμορφώσει είναι πως η ευτυχία ορίζεται από την απόσταση αυτού που ζούμε από αυτό που θα θέλαμε να ζούμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας, και από το κατά πόσο πιστεύουμε ότι αυτή η απόσταση μπορεί να γεφυρωθεί. Και σήμερα θα μοιραστώ...

Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Special Edition: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Η Νεφέλη συζητάει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την απόφασή του να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, την επάνοδό του στην πολιτική με τη Νέα Αριστερά, τις παρατάξεις στα ΑΕΙ, τον ορισμό της Αριστεράς και του Φιλελευθερισμού, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα οικονομικά μοντέλα και το διεθνές εμπόριο, γιατί δεν συνεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, τι συζητήθηκε με τον...

Health bites - Αστερία Σταματάκη | Yπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υγεία

Στο 27o επεισόδιο του Podcast Health Bites συζητήσαμε με τον κ. Μιχάλη Χουρδάκη για το τι είναι υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και για την επίδρασή τους στην υγεία μας.Η συζήτηση επεκτάθηκε στον σημερινό τρόπο διατροφής και ζωής και στο τι πρέπει να αλλάξει για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.