podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Τα νηστίσιμα γλυκά

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο συζητάνε για τα νηστίσιμα γλυκά: Τι μπορούμε να φάμε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου αν δεν θέλουμε να κάνουμε αποτοξίνωση.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Διάσημα εγκλήματα | Δέσποινα Φωτάρα - Γιάννης Κατσούλης: Ένας φονικός έρωτας στη Ρόδο

Η 36χρονη Δέσποινα Φωτάρα και ο 26χρονος λοχίας Γιάννης Κατσούλης γνωρίστηκαν όταν εκείνη του νοίκιασε το διαμέρισμα ακριβώς κάτω από το σπίτι της, στη Ρόδο. Οι δυο τους είχαν έρθει αρκετά κοντά και ζούσαν τον παράνομο έρωτά τους καθώς η Φωτάρα ήταν ήδη παντρεμένη με τον 53χρονο ανθυπαστυνόμο Νικολάο Τσίγκριλα, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρία παιδιά ηλικίας 18, 17 και 7 ετών.Η Δέσποινα Φωτάρα...

40+ | Κατερίνα Τερζοπούλου: Έρωτας σε μεγάλη ηλικία; Ναι μεν, αλλά...

Στο δεύτερο μέρος του podcast με καλεσμένη την Κατερίνα Τερζοπούλου, οι τρεις γυναίκες συζητάνε γιατον έρωτα σε μεγάλη ηλικία: η αγάπη, η συντροφικότητα, το σεξ, η κοινή γνώμη, οι αντδράσεις των παιδιών, οι τύψεις που νιώθουν οι μαμάδες και η απελευθέρωση που νιώθεις όταν αποφασίζεις να ζήσεις τη ζωή σου όπως θες χωρίς να δίνεις εξηγήσεις.

Taste Μakers by efood: Νικόλας Ράπτης και Ηλίας Μπόγδανος μιλούν για το The Burger Dudes

Για εσένα που αγαπάς το καλό φαγητό. Για εσένα που αγαπάς και το delivery. Ήρθε η σειρά podcasts από την Athens Voice και το efood. Οι δημιουργοί αγαπημένων εστιατορίων μάς μιλούν για την ιστορία πίσω από την ιδέα να ανοίξουν ένα εστιατόριο, μας κάνουν να λιγουρευόμαστε τα αγαπημένα τους πιάτα και μοιράζονται τις προκλήσεις που συνάντησαν στην πορεία.Πρώτοι καλεσμένοι ο Νικόλας Ράπτης και ο...