podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Το γιορτινό τραπέζι

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο τρίτο επεισόδιο συζητάνε το γιορτινό τραπέζι: Τα φαγητά που φτιάχνουμε, τα χρήματα που ξοδεύουμε, το νοήμα των γιορτών και η επιστροφή στην ελληνική κουζίνα και την παραδοσιακή ελληνική γιορτή.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Διάσημα εγκλήματα | Σταυρούλα Κατσαφαρέα: 5 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν έκανε

Στο Νέο Οίτυλο της Λακωνίας, το Μεγάλο Σάββατο του 1990, ο Παύλος και η Κανέλλα Κατσαφαρέα δολοφονήθηκαν με ιδιαίτερη αγριότητα μέσα στο σπίτι τους. Το έγκλημα, που έμοιαζε έργο επαγγελματιών εκτελεστών, συγκλόνισε την ήσυχη κοινότητα. Η κόρη τους, Σταυρούλα, έγινε γρήγορα το κύριο ύποπτο, κατηγορούμενη για το διπλό φονικό λόγω οικογενειακών διαφορών και κληρονομικών εντάσεων. Παρά την...

40+ | Μειώνεται η λίμπιντο όσο περνάνε τα χρόνια;

Η Ελένη Ψυχούλη και η Μανίνα Ζουμπουλάκη στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου τους Podcast συζητούν ανοιχτά για τη «μπλοκαρισμένη λίμπιντο», την απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες, ειδικά μετά την κλιμακτήριο. Αναλύουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική διάθεση όπως οι ορμόνες, το άγχος, οι σχέσεις και η καθημερινή πίεση. Μοιράζονται προσωπικές...

Business & Marketing Tips | Γνωρίστε το strategy fatigue

Στο 178ο podcast της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice με τίτλο «Γνωρίστε το strategy fatigue», συζητάμε για το φαινόμενο της στρατηγικής αστάθειας που μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά την ανάπτυξη και την αξιοπιστία μιας επιχείρησης. Το Harvard Business Review περιγράφει το strategy fatigue ως την κόπωση που προκαλείται από τις συνεχείς και συχνά αυθαίρετες αλλαγές στρατηγικής, οι...