podlist.gr

Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς φτιάχνουμε τη διάθεσή μας με τόσο δυσάρεστα νέα

Αν είστε από τους ανθρώπους που βλέπουν πολλή τηλεόραση ή μένουν με τις ώρες στο ίντερνετ διαβάζοντας τα δυσάρεστα νέα, είναι μαθηματικά εξακριβωμένο ότι σιγά-σιγά θα κατεβαίνετε στην χαμηλή ενέργεια των καταστροφών και των δεινών που συμβαίνουν στον κόσμο, και ίσως και να πέσετε σε μιζέρια και κατάθλιψη. Θα μου πείτε «μα να μην ενημερώνομαι; Να μην ξέρω τι γίνεται γύρω μου;» Προσωπικά, επιλέγω να μην εκτίθεμαι για πολλή ώρα στα νέα είτε στην τηλεόραση είτε στο ίντερνετ, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι πως το ζητούμενο όλων των ενημερωτικών ΜΜΕ είναι η τηλεθέαση και η επισκεψιμότητα. Και μέσα από τη διόγκωση των δυσάρεστων ειδήσεων, ελκύουν το ενδιαφέρον, γιατί από τη φύση μας, όλοι οι άνθρωποι, έχουμε μια ροπή προς το αρνητικό και το δυσάρεστο. Αυτή η ροπή προέρχεται από την αρχέγονη κατασκευή του εγκεφάλου μας, που λόγω του ένστικτου της επιβίωσης, έψαχνε παντού για πιθανούς κινδύνους.

Όμως, αν θέλετε να διατηρήσετε τη συναισθηματική σας ισορροπία και ηρεμία στην εποχή μας ενώ συμβαίνουν στον πλανήτη μας συγκλονιστικά δυσάρεστα, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε.

  1. Προσευχηθείτε. Μπορεί να μην περνάει από το χέρι σας να μειώσετε τις επιπτώσεις της πανδημίας, του πολέμου, της ακρίβειας, μπορείτε όμως πάντα να κοιτάξετε ψηλά και να ζητήσετε από την Ανώτερη Δύναμη να φωτίσει όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν.
  2. Βοηθήστε. Μπορεί να μην είστε σε κάποια πολιτική θέση για να επηρεάσετε τα πράγματα, μπορείτε όμως πάντα να δώσετε βοήθεια σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη μέσα από εθελοντική εργασία, αποστολή τροφίμων ή ειδών που δεν χρειάζεστε.
  3. Νιώστε ευγνωμοσύνη. Για το ίδιο το δώρο της ζωής, την υγεία σας, την οικογένειά σας, και μια αναρίθμητη λίστα από ευλογίες που έχετε και που οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε τον πιο πολύ καιρό.
  4. Ασκηθείτε σωματικά. Βγείτε έξω, περπατήστε, τρέξτε, κινηθείτε. Motion brings emotion λέει ο μεγάλος δάσκαλος Antony Robbins, δηλαδή η κίνηση φέρνει συγκίνηση, ενεργοποιώντας την ζωντάνια και τα θετικά μας συναισθήματα.
  5. Πηγαίνετε κοντά στη φύση. Είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα, όπου κι αν είστε, κάντε μια βόλτα στη φύση, νιώστε την αξία της γης, και αναπνεύστε με βαθιές αναπνοές τον καθαρό αέρα. Η καλή οξυγόνωση φτιάχνει αμέσως την διάθεσή σας.
  6. Απομακρυνθείτε από συσκευές και οθόνες. Κλείστε την τηλεόραση, αφήστε στην άκρη το κινητό σας, και δώστε λίγο ήρεμο χρόνο στον εαυτό σας.  Το διάλειμμα αυτό θα σας αναζωογονήσει και θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

«Εσύ με τι ασχολείσαι;» με την Επιστήμη Μπινάζη | Αγγελική Μανουσάκη, γιατί έγινες αστρολόγος;

Εσύ με τι ασχολείσαι; Το νέο podcast της Athens Voice με την Επιστήμη Μπινάζη και αληθινούς επαγγελματίες που περιγράφουν το επάγγελμά τους χωρίς φόβο και πάθος.Στο τρίτο επεισόδιο η Αγγελική Μανουσάκη μιλάει για τη δουλειά της ως αστρολόγος και influencer. Πώς ξεκίνησε αυτή τη δουλειά, γιατί της αρέσει η αστρολογία και γιατί έχει τέτοια απήχηση στα social media;Ποια είναι η Αγγελική ΜανουσάκηΗ...

Health bites - Αστερία Σταματάκη | Ξεκλειδώνοντας τους μηχανισμούς της γήρανσης

Ποια είναι τα μυστικά που κρύβουν τα κύτταρά μας; Tι συμβαίνει και γερνάμε; Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση και πως μπορούμε να τους επηρεάσουμε;Στο 11ο επεισόδιο του Podcast Health Bites, o καθηγητής Άκης Παπαντώνης μας απαντά στα ερωτήματα και μας αναλύει τη δημοσίευση που έκανε εκείνος κι η ομάδα του στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature. Κλείνοντας, μας μιλά για την...

Προμενάδα | Ο Γιώργος Ψύχας μιλάει με τον Πάρη Μπάμπη

Προμενάδα [ουσ.,θηλ.] η βόλτα, ο περίπατος. Μια τέτοια βόλτα ξεκινά ο Γιώργος Ψύχας στο νέο vidcast της Athens Voice με καλεσμένους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και τον «υπηρετούν» είτε από την πρώτη γραμμή, είτε πίσω από μια κάμερα, ένα μικρόφωνο ή και τις σελίδες ενός βιβλίου.Τρίτος καλεσμένος, ο ποδοσφαιριστής της Athens Kallithea FC, Πάρης Μπάμπης, σε μία συζήτηση για το επίπεδο, τα...