podlist.gr

Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς θα ξεκουραστείτε πραγματικά τις φετινές διακοπές

Οι διακοπές είναι για όλους κάτι που περιμένουμε όλο το χρόνο για να ξεφύγουμε και να ανανεωθούμε. Συχνά όμως, μετά τις διακοπές νιώθουμε κούραση, κι αυτό γιατί πιθανά δεν έχουμε εξασφαλίσει εκείνες τις συνθήκες και επιλογές που θα μας ξεκουράσουν αληθινά. Θα μοιραστώ κάποιες προτάσεις, που αν τις εφαρμόσετε, θα σιγουρέψτε ότι τις φετινές διακοπές θα ξεκουραστείτε και θα γυρίσετε με γεμάτες μπαταρίες.

  • Επιλέξτε προσεκτικά με ποια παρέα θα πάτε διακοπές: Η παρέα σας στις διακοπές παίζει καθοριστικό ρόλο, γι’ αυτό επιλέξτε με ποιους θα πάτε και φροντίστε να είναι άνθρωποι με τους οποίους σας αρέσει να βρίσκεστε, σας ανεβάζουν ψυχολογικά, και νιώθετε μαζί τους καλά. Αν μάλιστα είναι να μείνετε και μαζί στον ίδιο χώρο, σιγουρέψτε ότι είναι άνθρωποι θετικοί και βολικοί, που δεν γκρινιάζουν, ούτε έχουν συνεχώς κάποιο παράπονο ή απαίτηση γιατί αυτό είναι πάρα πολύ κουραστικό.
  • Επιλέξτε προσεκτικά το πού θα πάτε διακοπές: Αυτό βέβαια είναι και σε απόλυτη συνάρτηση με την παρέα που είναι σημαντικό να είναι ταιριαστή: μην κάνετε το λάθος να υποχωρήσετε στον προορισμό των διακοπών μόνο και μόνο για να μη χαλάσετε το χατίρι της παρέας: για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν στις διακοπές πολυκοσμία, κίνηση, ξενύχτι, clubbing και δράση, ενώ άλλοι θέλουν ένα ήρεμο νησί, με λίγο κόσμο και πιο απλή ζωή στη θάλασσα, χωρίς απαιτητικό ντύσιμο, για να ξεκουραστούν πραγματικά.
  • Θυμηθείτε ότι διακοπές σημαίνει «διακόπτω» κάνω διάλειμμα: Ο λόγος που ανανεωνόμαστε και ξεκουραζόμαστε στις διακοπές είναι γιατί για δύο εβδομάδες σταματάμε να κάνουμε ότι κάναμε όλο το χρόνο: πάμε σ’ έναν άλλο τόπο για αλλαγή και γι’ αυτό το διάστημα αλλάζουμε συνήθειες και καθημερινότητα. Απομακρυνθείτε λοιπόν από οτιδήποτε σας θυμίζει τη δουλειά, το γραφείο σας και τις εργασιακές έννοιες.
  • Απομακρύνετε κινητά και γενικότερα οθόνες: Στις διακοπές σας είναι μια ευκαιρία να κάνετε μια αποτοξίνωση από τα σόσιαλ, γι’ αυτό αφήστε το κινητό σας στην άκρη, κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε όλες τις μέρες, τουλάχιστον μείνετε έξω από οθόνες για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα. Θα δείτε την ζωή σας να αλλάζει, το μυαλό σας να ηρεμεί και η ψυχολογία σας να ανεβαίνει!
  • Φροντίστε τον εαυτό σας: Εκμεταλλευτείτε τις διακοπές για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως δεν προλαβαίνετε να τον φροντίσετε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου: τραφείτε σωστά, ενυδατωθείτε, κολυμπήστε, παίξτε ρακέτες, ασκηθείτε, θρέψτε την ψυχή σας κοντά στη φύση, κάντε διαλογισμό, και το τροφοδοτείστε το μυαλό σας μέσα από ενδιαφέροντα βιβλία!
  • Οι διακοπές είναι ευκαιρία για ενδοσκόπηση: Αν η καθημερινότητά σας όλο το χρόνο είναι επιβαρυμένη και έχει πολύ τρέξιμο, στις διακοπές θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε λίγο μόνοι με τον εαυτό σας, να μπείτε σ’ ένα γόνιμο εσωτερικό διάλογο, να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε, κάτι που θα σας βοηθήσει να αναθεωρήσετε, να βάλετε καινούργιους στόχους, να ανανεωθείτε και να μπείτε γεμάτοι νέα δύναμη στο Φθινόπωρο.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Γιατί η μοναξιά είναι πρόβλημα

Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...Όλα...

Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Μήπως προσπαθείτε να τα ελέγξετε όλα;

Ο βαθμός στον οποίο θέλουμε ή νομίζουμε πως μπορούμε να ελέγχουμε τα πράγματα λειτουργεί σε ένα δίπολο, όπου υπάρχουν δύο άκρα: στο ένα άκρο είναι η τοποθέτηση «Δεν μπορώ να ελέγξω τίποτα στη ζωή μου» και στο άλλο άκρο είναι «Μπορώ να ελέγξω τα πάντα στην ζωή μου». Η κάθε μια από αυτές τις δύο θέσεις οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου ο άνθρωπος μένει αδρανής γιατί πιστεύει ότι κάθε του προσπάθεια...

Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο | Επιδημιολογία των καρδιαγγειακών νοσημάτων - ερμηνεία στατιστικών δεδομένων - Μέρος Α

Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον καθηγητή Δημοσθένη Παναγιωτάκο για την ουσία της επιδημιολογίας ως επιστήμης και την αξία των επιδημιολογικών δεδομένων στην πρόληψη. Ο διάλογος θα περιστραφεί γύρω από την ορθή αξιολόγηση και ερμηνεία των στατιστικών δεδομένων (βλ. στατιστική αλήθεια και πραγματικότητα) με επίκεντρο την επιδημιολογία των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Έμφαση δίνεται στα ευρήματα...