podlist.gr

Υπάρχει αρκετό ψάρι για όλους;

Είναι η θάλασσα μια ανεξάντλητη πηγή τροφής; Μπορούμε να τρώμε όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά; Ποιος ορίζει τι επιτρέπεται και τι όχι; Τι ψάρια βρίσκουν οι ψαράδες σήμερα στα ανοιχτά; Ποια είναι τα ψάρια-εισβολείς που πρέπει να καταναλώνουμε για να βοηθήσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα; Ποια η θρεπτική αξία μιας διατροφής βασισμένης στα ψάρια; H Αναστασία Μήλιου, υδροβιολόγος & Διευθύντρια Έρευνας στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός διαιτολόγος & διατροφολόγος, ο σεφ και ειδικός στα ψάρια, Λευτέρης Λαζάρου, και ο Μιχάλης Μανουσάκης, ψαράς από τους Φούρνους, μας δίνουν όλες τις απαντήσεις.

Περισσότερα επεισόδια

Best of: Όλα όσα μάθαμε για τη θάλασσα και τα μυστικά της

Η θάλασσα είναι ανεξάντλητη, όπως και η γνώση. Στα 16 επεισόδια του Blue is the new green ανακαλύψαμε πολλά από τα μυστικά της, καταδυθήκαμε σε μεγάλα βάθη, γνωρίσαμε τους «κατοίκους» της, την απολαύσαμε, μάθαμε πώς πρέπει να της δείξουμε τον σεβασμό που της αξίζει. Ωκεανογράφοι, καθηγητές και εξερευνητές, δύτες και ψαράδες μας μύησαν σε άγνωστες αλήθειες και σε πασίγνωστους μύθους για τη ζωή...

Υπάρχουν χαμένες Ατλαντίδες;

Πόσοι και ποιοι είναι οι αρχαιολογικοί θησαυροί που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας στον ελληνικό χώρο; Ο διευθυντής Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Δρ. Νίκος Παπαδόπουλος εξηγεί τι είναι η ψηφιακή αποτύπωση των ενάλιων αρχαιοτήτων που υλοποιεί το ερευνητικό πρόγραμμα "ClepsYdra" και ποιοι είναι οι στόχοι του. Από την πλευρά του, ο φωτογράφος, κινηματογραφιστής και δύτης...

Οι πράκτορες του πλανήτη και τα τέρατα των ωκεανών

Η Ελένη Ανδρεάδη, με σπουδές στην περιβαλλοντική πολιτική και τα ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, απευθύνθηκε στα παιδιά για να χτίσει από νωρίς οικολογική συνείδηση στους αυριανούς πολίτες. Και δικαιώνεται: Τα βιβλία της, στη σειρά «Πράκτορες του πλανήτη», γίνονται best seller και ανεβαίνουν σε παραστάσεις που μετατρέπουν τους μικρούς θεατές σε πρωταγωνιστές για τη σωτηρία του πλανήτη και...