podlist.gr

Business Talks
Business Talks

Από το τραπεζικό σύστημα στις πράσινες επενδύσεις ft. Χρυσάνθη Βακλά - Business Talks 109

Στο Business Talks 109 είναι μαζί μας η Χρυσάνθη Βακλά. H Χρυσάνθη είναι Partner & Deputy CEO στη Susten, που διαχειρίζεται ιδιωτικές πράσινες επενδύσεις, επωφελούμενη από τη βαθιά γνώση όλων των σταδίων ανάπτυξης μιας εταιρείας.

Η εκτενής εμπειρία της Χρυσάνθης στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ξεκινά από την πορεία της σε διακεκριμένα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Credit Suisse, όπου υπηρέτησε ως Μάνατζερ Χρηματοπιστωτικών Σχέσεων για πάνω από δέκα χρόνια, η Citi, η Deutsche Bank και η Royal Bank of Canada, ένας από τους μεγαλύτερους wealth managers παγκοσμίως, που ήταν και η τελευταία τράπεζα που εργάστηκε.

Η πανδημία και ο απόηχός της φέρνουν τη Χρυσάνθη αντιμέτωπη με το burnout και την αποχώρησή της από τον χώρο του banking. Η ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση την οδηγούν στην επιστροφή της στην Ελλάδα και στο νέο της επαγγελματικό βήμα, τη Susten.

Επίσης, η Χρυσάνθη είναι μέλος του THETI Club, το πρώτο tech angel group στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά σε Επιχειρηματικούς Αγγέλους οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες.

Η Χρυσάνθη μας εξιστορεί την προσωπική της διαδρομή με όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και πως τελικά κατάφερε να τις ξεπεράσει;

Τι την οδήγησε στον να φύγει από την Ελλάδα και τι να γυρίσει πίσω; Πως ήταν η Ελλάδα όταν έφυγε και πως είναι τώρα που γύρισε πίσω; Πως ήταν να ζει στο Λονδίνο χωρίς πολλά χρήματα αναζητώντας μια καλή θέση και πως τελικά βρήκε δουλειά στην Deutsche Bank μετά από 123 απορρίψεις;

Επίσης, χάρη στην εργασιακή της εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και τις χρηματαγορές, μας εξηγεί τι οδήγησε στην κατάρρευση της Credit Suisse, πως βίωσε την κρίση του 2008 και πως είναι να εργάζεται κανείς στο συγκεκριμένο κλάδο. Τέλος, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές, τόσο για εργασιακή καριέρα, όσο και για το χτίσιμο μιας Startup.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/business-review-greece/episodes/ft------Business-Talks-109-e2d3mel

Περισσότερα επεισόδια

Chris Tsounis: Ragebaiting, Φοροδιαφυγή & Οι Νέες Εξαγορές του Εκατομμυρίων- BusinessTalks 203

Στο BusinessTalks 203 έχουμε στην παρέα μας για 2η φορά τον Χρήστο Τσούνη! Συζητήσαμε για τη φορολογία στην Ελλάδα, τη τακτική "rage baiting" που ακολουθεί, γιατί η Ελλάδα είναι πιο μπροστά από άλλες Ευρωπαικές χώρες, τις νέες του εξαγορές, και πολλά ακόμα!

Πώς Χτίζεις μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Εταιρεία Εκατομμυρίων από την Ελλάδα - BusinessTalks 202 ft. Epignosis

Στο BusinessTalks 202 έχουμε στην παρέα μας τον Σάκη Παπαγγελή, συνιδρυτή της Epignosis, μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα! Συζητήσαμε για τη πορεία της Epignosis, πώς αναπτύχθηκε ραγδαία στο εξωτερικό, γιατί αποχώρησε σαν CEO, και πολλά ακόμα!

Simply Burgers: Η Ιστορία του Brand που Έφερε τα Burgers στην Ελλάδα - BusinessTalks197 Brian Karey

(reupload) Στο BusinessTalks 197 έχουμε στην παρέα μας τον Brian Karey ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική, γύρισε όμως στην Ελλάδα στις αρχές του "00 για να συνιδρύσει τα γνωστά σε όλους μας Simply Burgers! Συζητήσαμε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα, τις δύσκολες μέρες που πέρασε και πώς τις επιβίωσε, την εστίαση στην Ελλάδα και πολλά ακόμα!