podlist.gr

Business Talks
Business Talks

Από το τραπεζικό σύστημα στις πράσινες επενδύσεις ft. Χρυσάνθη Βακλά - Business Talks 109

Στο Business Talks 109 είναι μαζί μας η Χρυσάνθη Βακλά. H Χρυσάνθη είναι Partner & Deputy CEO στη Susten, που διαχειρίζεται ιδιωτικές πράσινες επενδύσεις, επωφελούμενη από τη βαθιά γνώση όλων των σταδίων ανάπτυξης μιας εταιρείας.

Η εκτενής εμπειρία της Χρυσάνθης στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ξεκινά από την πορεία της σε διακεκριμένα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Credit Suisse, όπου υπηρέτησε ως Μάνατζερ Χρηματοπιστωτικών Σχέσεων για πάνω από δέκα χρόνια, η Citi, η Deutsche Bank και η Royal Bank of Canada, ένας από τους μεγαλύτερους wealth managers παγκοσμίως, που ήταν και η τελευταία τράπεζα που εργάστηκε.

Η πανδημία και ο απόηχός της φέρνουν τη Χρυσάνθη αντιμέτωπη με το burnout και την αποχώρησή της από τον χώρο του banking. Η ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση την οδηγούν στην επιστροφή της στην Ελλάδα και στο νέο της επαγγελματικό βήμα, τη Susten.

Επίσης, η Χρυσάνθη είναι μέλος του THETI Club, το πρώτο tech angel group στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά σε Επιχειρηματικούς Αγγέλους οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες.

Η Χρυσάνθη μας εξιστορεί την προσωπική της διαδρομή με όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και πως τελικά κατάφερε να τις ξεπεράσει;

Τι την οδήγησε στον να φύγει από την Ελλάδα και τι να γυρίσει πίσω; Πως ήταν η Ελλάδα όταν έφυγε και πως είναι τώρα που γύρισε πίσω; Πως ήταν να ζει στο Λονδίνο χωρίς πολλά χρήματα αναζητώντας μια καλή θέση και πως τελικά βρήκε δουλειά στην Deutsche Bank μετά από 123 απορρίψεις;

Επίσης, χάρη στην εργασιακή της εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και τις χρηματαγορές, μας εξηγεί τι οδήγησε στην κατάρρευση της Credit Suisse, πως βίωσε την κρίση του 2008 και πως είναι να εργάζεται κανείς στο συγκεκριμένο κλάδο. Τέλος, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές, τόσο για εργασιακή καριέρα, όσο και για το χτίσιμο μιας Startup.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/business-review-greece/episodes/ft------Business-Talks-109-e2d3mel

Περισσότερα επεισόδια

Ο Επιχειρηματίας που Πουλάει "Καθαρό Αέρα" και Έπεισε τον Vezenkov να Επενδύσει - BusinessTalks 200

Στο BusinessTalks 200 (!) έχουμε τον Κωνσταντίνο Λοίζου, ιδρυτή και CEO της EMBIO, που δημιουργεί συσκευές ανίχνευσης βλαβερών ουσιών στον αέρα και στα τρόφιμα. Μιλάμε για την ποιότητα του αέρα, τα “αόρατα” σωματίδια και το πώς η τεχνολογία μπορεί να προστατεύσει την υγεία μας.

Simply Burgers: Η Ιστορία του Brand που Έφερε τα Burgers στην Ελλάδα - Brian Karey

Στο BusinessTalks 197 έχουμε στην παρέα μας τον Brian Karey ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική, γύρισε όμως στην Ελλάδα στις αρχές του "00 για να συνιδρύσει τα γνωστά σε όλους μας Simply Burgers! Συζητήσαμε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα, τις δύσκολες μέρες που πέρασε και πώς τις επιβίωσε, την εστίαση στην Ελλάδα και πολλά ακόμα!

Ο CEO που Έγινε Επιχειρηματίας: Άφησα το Γραφείο του CEO Για να Κυνηγήσω το Όνειρό Μου

Στο BusinessTalks 194 συζητήσαμε με τον Γιώργο Κατινιώτη, CEO της Acromove, ο οποίος έπειτα από μερικές δεκαετίες σαν CEO και στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες, έκανε το βήμα στην επιχειρηματικότητα. Μας μίλησε για την μετάβαση από τον corporate στον startup κόσμο, τα χαρακτηριστικά του καλού CEO, για την τεχνητή νοημοσύνη, και πολλά ακόμα!