podlist.gr

COSMO sta ellinika
COSMO sta ellinika

AHEPA ο μεγαλύτερος ομογενειακός οργανισμός – *Haar sta ellinika

#159 Ο ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1922 σαν αδελφότητα προστασίας των Ελλήνων από την Κου-Κλουξ-Κλαν. Για το φιλανθρωπικό έργο, τις δράσεις, το έργο και την προσφορά στους Έλληνες, μετανάστες και μη, μιλάμε με τον Πρόεδρο του ΑΧΕΠΑ Φρανκφούρτης κ. Νικόλαο Μίχο. Ταξιδεύουμε στην ελληνική κοινότητα του Haar στην Βαυαρία. https://gghaar.de/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://chat.whatsapp.com/DQbZobebggW5xEKB6kvB4y Von Angela Konti ;Sofia Stavrianidou.

Πηγή: https://www1.wdr.de/mediathek/audio/cosmo/griechisch/audio-ahepa------haar-sta-ellinika-100.html

Περισσότερα επεισόδια

Μια Ελληνίδα του Βερολίνου καινοτομεί: Η νέα κυκλική μόδα

#199 Πώς η επαναχρησιμοποίηση ρούχων και το circular fashion μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη πόρων, την υπερπαραγωγή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας; Μιλάμε με τη Δήμητρα Ζαβάκου, ιδρύτρια της now used, για τη μετάβαση της μόδας από τη βιωσιμότητα στην κυκλικότητα και την ανθεκτικότητα. τηλ.: +4915239552639 Von Angela; Stavrianidou Konti.

Μαρία Σαλουβάρδου: Με την τέχνη μου αντιστέκομαι

#198 Με καλεσμένη την διεπιστημονική καλλιτέχνιδα Μαρία Σαλουβάρδου μιλάμε για την πατριαρχία, τη γυναικεία καταπίεση και πώς μετατρέπονται τα υλικά και τα «σκουπίδια» σε πράξεις αντίστασης. Μια συζήτηση για το πώς η δημιουργία γίνεται ρήξη και πολιτική στάση. Von Angela; Stavrianidou Konti.

Βερολίνο στο σκοτάδι: blackout και ασφάλεια στις υποδομές

#196 Μπλακάουτ στο Βερολίνο το 2026: διακοπή ρεύματος, κρίσιμες υποδομές, ασφάλεια και πολιτική βία στη Γερμανία. Ο πολιτικός επιστήμονας Μπάμπης Καρπουχτσής αναλύει τον κοινωνικό αντίκτυπο, την ευαλωτότητα του κράτους και τα όρια δημοκρατίας και ασφάλειας. τηλ.: +4915239552639 Von Angela; Stavrianidou Konti.