podlist.gr

Ελληνίδες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης – Braunschweig sta ellinika

# 157 Γύρω στις 400 Ελληνίδες αντιστασιακές και Εβραίες αιχμαλωτίστηκαν και βασανίστηκαν στο μεγαλύτερο γυναικείο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ravensbrück του Βρανδεμβούργου. Μιλάμε με την Ελένη Winckel και την Πηγή Μουρμούρη από την πρωτοβουλία Griechischer Freundeskreis Ravensbrück Berlin για τις ιστορίες γυναικών που αναζητούν και καταγράφουν. https://chat.whatsapp.com/DQbZobebggW5xEKB6kvB4y Von Angela Konti ;Andrea Mavroidis.

Πηγή: https://www1.wdr.de/mediathek/audio/cosmo/griechisch/audio------braunschweig-sta-ellinika-100.html

Περισσότερα επεισόδια

Ο Γιάννης Στεργίου ανάμεσα σε δύο μουσικές πατρίδες - *Darmstadt

# 161 Πώς είναι να ζεις και να δημιουργείς ως Έλληνας μουσικός στο Βερολίνο; Τι σημαίνει να διασκευάζεις “Υπάρχω” και να αφιερώνεις βραδιές στον Μίκη; Με τον μουσικό Γιάννη Στεργίου μιλάμε για όλα αυτά που τελικά δεν χωράνε σε λέξεις, αλλά σε ήχους. https://www.chiefox.tk/Ακόμα ταξιδεύουμε στην Ελληνική Κοινότητα Ντάρμσταντ και Περιχώρων Von Angela Konti ;Andrea Mavroidis.

Η ζωή της Αφρίν στην κλιματική κρίση

#160 Μιλάμε με τον Αγγελο Ράλλη, σκηνοθέτη της ταινίας «Η Αφρίν στον καιρό της πλημμύρας» που μας βάζει στον κόσμο της 13χρονης Αφρίν που έχασε τα πάντα με τις φοβερές πλημμύρες του ποταμού Βραχμαπούτρα. Ένα ταξίδι ενηλικίωσης με μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον και μαγικές εικόνες. cosmostaellinika@rbb-online.de Von Andrea Mavroidis ;Sofia Stavrianidou.

AHEPA ο μεγαλύτερος ομογενειακός οργανισμός – *Haar sta ellinika

#159 Ο ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1922 σαν αδελφότητα προστασίας των Ελλήνων από την Κου-Κλουξ-Κλαν. Για το φιλανθρωπικό έργο, τις δράσεις, το έργο και την προσφορά στους Έλληνες, μετανάστες και μη, μιλάμε με τον Πρόεδρο του ΑΧΕΠΑ Φρανκφούρτης κ. Νικόλαο Μίχο. Ταξιδεύουμε στην ελληνική κοινότητα του Haar στην Βαυαρία. https://gghaar.de/ Επικοινωνήστε μαζί μας: Von Angela Konti ;Sofia Stavrianidou.