podlist.gr

Ελληνίδες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης – Braunschweig sta ellinika

# 157 Γύρω στις 400 Ελληνίδες αντιστασιακές και Εβραίες αιχμαλωτίστηκαν και βασανίστηκαν στο μεγαλύτερο γυναικείο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ravensbrück του Βρανδεμβούργου. Μιλάμε με την Ελένη Winckel και την Πηγή Μουρμούρη από την πρωτοβουλία Griechischer Freundeskreis Ravensbrück Berlin για τις ιστορίες γυναικών που αναζητούν και καταγράφουν. https://chat.whatsapp.com/DQbZobebggW5xEKB6kvB4y Von Angela Konti ;Andrea Mavroidis.

Πηγή: https://www1.wdr.de/mediathek/audio/cosmo/griechisch/audio------braunschweig-sta-ellinika-100.html

Περισσότερα επεισόδια

Μια Ελληνίδα Ιστορικός στο γερμανικό αστικό τοπίο #stadtbild

# 184 Η ρητορική που εγκυμονεί κινδύνους, δηλαδή ότι οι μετανάστες δεν ταιριάζουν στο γερμανικό «αστικό τοπίο» έχει ιστορία 150 ετών, λέει η Μαρία Αλεξοπούλου, καθηγήτρια στα πανεπιστήμια του Μανχάιμ και του Βερολίνου και ερευνήτρια στον τομέα του ρατσισμού και της ιστορίας της μετανάστευσης. cosmostaellinika@rbb-online.de Von Andrea; Konti Mavroidis.

Πολιτισμός χωρίς σύνορα: το ΕΛΙΒΙΠ στο Βερολίνο

# 183 Πώς προβάλλεται η σύγχρονη ελληνική δημιουργία στη Γερμανία; Ποιος είναι ο ρόλος του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού και πώς ανανεώνεται μετά τα χρόνια της κρίσης;Ο Ζαχαρίας Καρατσιουμπάνης μιλά για τη δύναμη του βιβλίου, της γλώσσας και του πολιτισμού είναι η καλύτερη διπλωματία.ΕΛΙΒΙΠ – Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού cosmostaellinika@rbb-online.de Von Angela Konti.

Ο Γ. Αυγερόπουλος καταγράφει την «ύβρη της ανθρωπότητας»

#182 Μιλάμε με τον δημοσιογράφο και documentarist Γιώργο Αυγερόπουλο για το νέο του ντοκιμαντέρ Mankind’s Folly με θέμα την κλιματική κρίση. Μας ταξιδεύει την Αρκτική και μας αφηγείται όσα κατέγραψε και όσα είδε για την δραματική καταστροφή του πλανήτη μας. cosmostaellinika@rbb-online.de Von Mavroidis, Andrea; Stavrianidou, Sofia.