podlist.gr

COSMO sta ellinika
COSMO sta ellinika

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ „Music for film and Music in the film"

#15 Κάνουμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι στην σχέση του κινηματογράφου με την μουσική. Καλεσμένος μας είναι ο Διευθυντής του κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος, που βρέθηκε στο Βερολίνο για το 7ο Greek Film Festival in Berlin και ένα masterclass που εξετάζει αυτή την μακρά σχέση αγάπης των δύο τεχνών. Ένα μοναδικό ταξίδι με μουσικές από τον Ενιο Μορικόνε και τον Νίνο Ρότα μέχρι το Skyfall και την Adele.

Με την Ανδρέα Μαυροειδή και την Άντζελα Κόντη Von Angela Konti ;Andrea Mavroidis.

Πηγή

Περισσότερα επεισόδια

Μετανάστες εναντίον μεταναστών: Η αντίφαση της ψήφου στην AfD

# 231 Γιατί κάποιοι άνθρωποι με μεταναστευτικό υπόβαθρο επιλέγουν να ψηφίσουν την AfD; Τι δείχνουν οι έρευνες και τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιλογή; Συζητάμε την αντίφαση, το πολιτικό παράδοξο και τη μετάβαση από το θύμα στον θύτη με τον κοινωνιολόγο και επιστημονικό συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο Duisburg-Essen, Κυριάκο Μελίδη. Von Angela Konti.

Ερμής και ο Κόσμος - Ε8 Κλιματική Κρίση ή Θα Πεθάνουμε Όλοι

# 230 Τι θα μας σκάσει πρώτο, το κλίμα, το AI, ο πόλεμος ή η ακροδεξιά; Γιατί η Βαλτική δεν έχει πια ψάρια; Είμαστε προετοιμασμένοι για τις επόμενες δεκαετίες; Εναλλακτικός τίτλος: Μήπως να καλλιεργήσω ντομάτες στο χώριο; Συντονιστείτε Von Angela; Zachoropoulos Konti.

Από τους Gastarbeiter στην καλλιτεχνική διασπορά

# 229 Πώς επηρεάζει η μετανάστευση την καλλιτεχνική δημιουργία; Η εικαστικός Ευανθία Τσαντίλα μιλά για ταυτότητα, μετανάστευση και την έκθεση «Kreuzberg. Kunst und Migration» που φωτίζει αθέατες ιστορίες στο Βερολίνο. Von Angela Konti.