podlist.gr

COSMO sta ellinika
COSMO sta ellinika

Πως διατηρούνται τα ελληνικά σχολεία στην Γερμανία *Fürth στα ελ

# 152 Με την ενεργή προσπάθεια των ελληνόφωνων οικογενειών διατηρούνται μέχρι σήμερα πολλά ελληνικά σχολεία στην Βαυαρία. Τι δράσεις αναλαμβάνουν όμως οι γονείς όταν αυτά τα σχολεία απειλούνται; Για τον αγώνα των γονέων και κηδεμόνων του Μονάχου και το αίσιο τέλος του μας μιλά ο Αντρέας Παπαστέργιος. Ταξίδεωε μαζί μας στην Ελληνική κοινότητα της Φύρτης. https://chat.whatsapp.com/DQbZobebggW5xEKB6kvB4y Von Angela Konti ;Andrea Mavroidis.

Πηγή: https://www1.wdr.de/mediathek/audio/cosmo/griechisch/audio--------fuerth---100.html

Περισσότερα επεισόδια

Παγωμένος χειμώνας: αντέχει η Γερμανία το κρύο;

#196 Έχει ξεσυνηθίσει η Γερμανία το κρύο; Φέτος η ζούμε έναν από τους πιο σκληρούς χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών. Με τον κλιματολόγο κ. Ματζαράκη συζητάμε τα ακραία φαινόμενα, τη σχέση τους με την κλιματική αλλαγή και το πόσο έτοιμες είναι οι πόλεις μας για να αντιμετωπίσουν χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, θύελλες και πάγο. τηλ.: +4915239552639 Von Angela; Stavrianidou Konti.

HXOS και σώμα – ο Στέλιος Χατζηκτωρής και η χορωδιακή φωνή

#195 Tενόρος, μαέστρος, ειδικός στη φωνητική, αλλά και Practitioner της μεθόδου Feldenkrais, o Στέλιος Χατζηκτωρής μας μιλάει για την πορεία του από την Λεμεσό στο Βερολίνο, τη χορωδία HXOS, τη φωνή ως σωματική εμπειρία και το πώς η μουσική γίνεται χώρος συνάντησης, φροντίδας και έκφρασης. Μπες στην ομάδα μας: Von Angela; Stavrianidou Konti.

Αποχαιρετώντας τη Στουτγκάρδη: Γλώσσα, μνήμη και μετανάστευση

#194 Με αφορμή την μετάφραση στα γερμανικά του βιβλίου της «Αποχαιρέτα την τη Στουτγκάρδη, Αστυάνακτα», συζητάμε με την συγγραφέα Αγλαΐα Μπλιούμη για τα πλεονεκτήματα της μετανάστευσης, την μεταναστευτική λογοτεχνία και τι… δουλειά έχει ο Αστυάνακτας με αυτά! Von Angela; Stavrianidou Konti.