podlist.gr

COSMO sta ellinika
COSMO sta ellinika

Υπηκοότητα: ελληνική, γερμανική ή και τα δύο;

# 9 Τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε την γερμανική υπηκοότητα; Και τι μας προσφέρει; Γιατί υπήρχαν παλιά Έλληνες απάτριδες στην Γερμανία; Τι ισχύει αντίστοιχα με τους μετανάστες και τα παιδιά τους στην Ελλάδα; Με καλεσμένη μας την δικηγόρο Κ.Ράπτη από την ΒΕΜΑ και το ρεπορταζ της Ρ.Σεραλίδου. Ακούγεται ακόμα ένα απόσπασμα από την ομιλία του Α. Kούτουλα. [email protected] www.youtube.com/watch?v=Zw5tGcYQMn8 www.bema.berlin/el g2red.org facebook.com/wahlrechtfueralle Von Angeliki Konti.

Πηγή

Περισσότερα επεισόδια

Βερολίνο: Θα σχηματίσει η Αριστερά κυβέρνηση συνεργασίας;

#236 Στο Βερολίνο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα κρατιδιακή κυβέρνηση, με πρώτη δύναμη το Die Linke. Γιατί καθυστέρησαν ενάμιση μήνα και ποια ζητήματα θα κρίνουν τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού των τριών κομμάτων; Μία συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ευθύμη Αγγελούδη. Von Angela Konti.

Ερμής και ο Κόσμος - E9 Δουλειά: Ελλάδα vs Γερμανία

# 235 Είσαι έτοιμος για τόση αξιοπρέπεια; Η ουρά πριν την ουρά στον ΟΑΕΔ, επίδομα ανεργίας ως ποσοστό του μισθού, πώς (δεν) σε απολύουν, Jobcenter, Ausbildung, 6 εβδομάδες άδεια ασθενείας και γιατί ο Μερτς θέλει να πας στη δουλειά. Von Angela Konti.

Καταλήψεις στο Βερολίνο: Έλληνες στο κίνημα που άλλαξε μία πόλη

# 234 Πώς γεννήθηκαν οι θρυλικές καταλήψεις του Βερολίνου; Τι άλλαξαν στην πόλη και τι απέμεινε σήμερα; Με τον ακτιβιστή Γιώργο Μεταξά ταξιδεύουμε από το Κρόιτσμπεργκ της δεκαετίας του ’80 μέχρι τα σημερινά house projects και τη νέα στεγαστική κρίση. Von Angela Konti.