WWF Ελλάς: Τροπικά ψάρια στις ελληνικές θάλασσες – Είναι επικίνδυνα; Ποια από αυτά καταναλώνουμε;
Για την εξαιρετικά πλούσια βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών μίλησε στο podcast ECO GEN του CNN Greece η Αμαλία Αλμπερίνι, υπεύθυνη θαλάσσιου τμήματος του WWF Ελλάς, εξηγώντας ποια είναι τα θηλαστικά, οι καρχαρίες αλλά και τα είδη ψαριών που φτάνουν κυρίως από τις τροπικές θάλασσες στη Μεσόγειο.
Η κ. Αλμπερίνι εξηγεί αναλυτικά στο podcast ποιες φάλαινες και ποια είδη δελφινιών συναντάμε και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας, από τι κινδυνεύουν τα ζώα αυτά και πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε εάν «συναντηθούμε» με ένα άτομο του πληθυσμού τους στη θάλασσα. Παράλληλα εξηγεί πως στην Ελλάδα ζουν περί τα 34 είδη καρχαριών, αλλά και πάρα πολλά τροπικά-ξενικά είδη, που αποτελούν απειλή για τα ενδημικά. Ένας από τους τρόπους μείωσης των πληθυσμών τους είναι μέσω της κατανάλωσης, η οποία πάντως πρέπει να γίνεται με προσοχή, καθώς κάποια είδη είναι βρώσιμα – όπως η γαυροσαρδέλα – και κάποια τοξικά και επικίνδυνα, όπως ο λαγοκέφαλος.
Παράλληλα, η Αμαλία Αλμπερίνι μιλά για τις δράσεις του WWF Ελλάς για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και τις συνεργασίες του με άλλους φορείς.