podlist.gr

Ένας επιθεωρητής υγιεινής τροφίμων αποκαλύπτει τι κρύβεται στις κουζίνες των εστιατορίων

Ο Γιάννης Κακός είναι τεχνολόγος τροφίμων και μας περιγράφει τι γίνεται σε μια επαγγελματική κουζίνα και τι ελέγχει ως επικεφαλής επιθεωρητής υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Συζητούν με την Αννίτα Ζάχου ποιες είναι οι «κακές συνήθειες» που επικρατούν στα εστιατόρια και τι πρέπει να προσέχουμε όταν παραγγέλνουμε φαγητά με ελαιόλαδο. Συμβουλές και οδηγίες για να αποφεύγουμε τις «παγίδες» και να γνωρίζουμε την ποιότητα όσων πιάτων φτάνουν στο τραπέζι μας.

Περισσότερα επεισόδια

Terra Creta: ποιότητα, καινοτομία και αγάπη για το Ελαιόλαδο

Στο Κολυμβάρι του νομού Χανίων, η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος ζωής, είναι μία υψηλή τέχνη. Η Αννίτα Ζάχου μαθαίνει τα μυστικά μίας από τις πιο γνωστές εταιρείες ελαιολάδου της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για την δέσμευσή της στην ποιότητα και την καινοτομία, με προϊόντα που έχουν διακριθεί διεθνώς με πολλά βραβεία. O Φώτης Σουσαλής, διευθυντής...

Γιατί ακριβαίνει το ελαιόλαδο και τι πρέπει να προσέχουμε

Το ελαιόλαδο έγινε ο πρωταγωνιστής της ακρίβειας και οι καταναλωτές έχουν επιδοθεί σε ένα... σαφάρι ανάμεσα σε σουπερμάρκετ και λαϊκές αγορές για να βρουν φθηνότερες λύσεις. Η Αννίτα Ζάχου συζητά όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν αυτή την εποχή σχετικά με την τιμή και την ποιότητα του ελαιολάδου, με την Μαρία Κατσούλη, οινοχόο, γευσιγνώστρια ελαιολάδου και διευθύντρια του ελληνικού διεθνούς...

Φτιάξτε κηραλοιφή στο σπίτι!

Είναι ένα από τα θαυμαστά δώρα της φύσης, με την ιστορία της να χάνεται στα βάθη των αιώνων και με αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες. Η κηραλοιφή είναι ένα προϊόν που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού κεριού της μέλισσας και του ελαιολάδου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιποίηση και θεραπεία στο πρόσωπο και το σώμα. Η Αννίτα Ζάχου, με την πολύχρονη εμπειρία της και στον χώρο...