Πόσα ξέρουμε για το «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»;
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της διατροφής μας, το ελαιόλαδο, είναι ταυτόχρονα και ένας γνωστός-άγνωστος της κουζίνας μας. Πόσα ξέρουμε για τις ποικιλίες του, για τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και για τα ελαττώματα στην οσμή και τη γεύση που μπορούμε να ανιχνεύσουμε; Η Αννίτα Ζάχου συνομιλεί με τον καθηγητή Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μια διαφωτιστική συζήτηση για το πώς πρέπει να αποθηκεύουμε και σε πόσο χρόνο να καταναλώνουμε το ελαιόλαδο και γιατί «το λάδι από το χωριό» μπορεί να αποδειχθεί επισφαλές.