Οι αμβλώσεις στον Μεσαίωνα και ο καθόλου τυχαίος θάνατος ενός χιμπατζή
Η Έλενα Ακρίτα στο 37ο επεισόδιο του Podcast, μιλά για τη μεσαιωνική απόφαση για τις αμβλώσεις, για τα αδέρφια Λιγνάδη και το θάρρος μιας κοπέλας απέναντι στο "σύστημά" τους και για τον χιμπατζή που έπεσε νεκρός μπροστά στα αδιάφορα μάτια κάποιων "δικαστών" του καναπέ.
-Εν μία νυκτί με τις αμβλώσεις πήγαμε 50 χρόνια πίσω και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.
-Οι φανατικοί που φωνάζουν μη σκοτώνεις το μωράκι μέσα στη μήτρα, είναι αυτοί που τα μωρά που πνίγονται στο Αιγαίο τα λένε λαθρομεταναστάκια.
-Όταν βρέθηκαν μωρά παιδιά να κοιμούνται σε νεκροταφείο κάποιοι έλεγαν εδώ που κοιμάστε, εδώ να είναι και ο τάφος σας.
-Αν μια γυναίκα είναι θύμα βιασμού και μείνει έγκυος είναι υποχρεωμένη να φέρει αυτό το παιδί στον κόσμο; Εκείνη που κακοποιείται από τον σύντροφό της, δεν έχει δικαίωμα να κάνει έκτρωση;
-Έχω κάνει άμβλωση όταν ήμουν 18. Έπεσα να πεθάνω. Είμαι ευγνώμων στη μητέρα μου που μου κράτησε σφιχτά το χέρι και με βοήθησε σε έναν από τους πιο δύσβατους δρόμους της ζωής μου.
-Επιτέλους μια νέα κοπέλα βγαίνει και μιλάει επώνυμα για τον Λιγνάδη και τον αδερφό του και όσα γίνονταν στο Αρσάκειο. Κορίτσι μου, θα ήθελα να σε είχα κόρη μου, τίποτε άλλο.
-Εμείς που αγαπάμε τα ζώα αγαπάμε και τους ανθρώπους. Εμείς που βγαίνουμε από τα σπίτια για να βοηθήσουμε, αγαπάμε και τους ανθρώπους και τα ζώα.
-Αν τα παιδιά σας θέλετε να αγαπήσουν τα ζώα μη τα πηγαίνετε στα τσίρκα, μη πηγαίνετε στους ζωολογικούς κήπους, πάρτε ένα αδέσποτο στο σπίτι σας.
-Στη Θεσσαλονίκη ο οδηγός λεωφορείου κατέβασε 11χρονο αγοράκι επειδή δε φορούσε μάσκα. Δε ρωτάω αν είναι πατέρας. Ρωτάω αν είναι άνθρωπος. Το να είσαι πατέρας ή μητέρα δεν αλλάζει τίποτα.
-Πήγε γιατρός στη Μήλο και δεν βρήκε σπίτι να μείνει. Τι θέλετε μόνο τουρίστες; Να σας δω χειμώνα τι θα κάνετε.