podlist.gr

11η Σεπτεμβρίου, η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, τρομοκρατία και οι συνεχείς απειλές σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Στο νέο podcast, ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Κύριος Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, συζητά με την Οντίν Λιναρδάτου για τη μέρα που άλλαξε τον κόσμο την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, για τις επιπτώσεις που είχε στη ζωή όλων το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, για τις νέες μορφές τρομοκρατίας, τους μοναχικούς λύκους, τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ακροδεξιών αλλά και πόσος μεγάλος είναι ο κίνδυνος νέων μεγάλων χτυπημάτων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/eliamep0/episodes/11-e2o7q25

Περισσότερα επεισόδια

The future of Syria and the geopolitical chessboard of the Middle East

Dr. Carsten Wieland, an expert in Middle East and particularly Syria, discusses with Odin Linardatou the rapid developments in the broader Middle East region, the regime change in Syria and its implications, the 13 million refugees in Europe and Turkey and whether it is safe for them to return, the role Turkey will play in the region, the Kurds and the U.S., the weakened Iran, and the defeat of...

Λέττα & Ντράγκι: Aνάλυση και Προοπτικές

Ο Αλέκος Κρητικός, Ειδικός Σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Πρώην ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρώην Γεν. Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών, συζητά με την Οντίν Λιναρδάτου για το μέλλον της Ευρώπης, για τις Εκθέσεις του Μάριο Ντράγκι και του Ενρίκο Λέττα, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, για τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά και για τις δυσκαμψίες των Βρυξελλών.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική: προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον

Ο Τάσος Χανιώτης, Senior Guest Research Scholar, Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων και Ειδικός Σύμβουλος για τη Βιώσιμη Παραγωγικότητα, Φόρουμ για το Μέλλον της Γεωργίας, συζητά με την Οντίν Λιναρδάτου για τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να δώσει απάντηση η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, για το τι πήγε στραβά στο φιλόδοξο σχέδιο από τη φάρμα στο πιάτο και πόσο...