podlist.gr

ELIAMEP podcasts
ELIAMEP podcasts

Αρχιτεκτονική και μουσική: σημεία επαφής των λαών

Στο νέο podcast, η Αλεξάνδρα Μούργου, Ερευνήτρια στο πρόγραμμα HOMEACROSS του ΕΛΙΑΜΕΠ και ειδική στα θέματα Πολιτισμικής γεωγραφίας, Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας συζητά με την Οντίν Λιναρδάτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ΕΛΙΑΜΕΠ, για για τη  σημασία της καταγραφής του αρχιτεκτονικού αποτυπώματος της Ανταλλαγής πληθυσμών στο παρόν, τα μουσικά μονοπάτια που αναπτύχθηκαν παράλληλα με τις μεταναστευτικές ροές του παρελθόντος και πως σήμερα αυτά τα πολιτισμικά στοιχεία αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των λαών.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/eliamep0/episodes/ep-e1lrdbr

Περισσότερα επεισόδια

The future of Syria and the geopolitical chessboard of the Middle East

Dr. Carsten Wieland, an expert in Middle East and particularly Syria, discusses with Odin Linardatou the rapid developments in the broader Middle East region, the regime change in Syria and its implications, the 13 million refugees in Europe and Turkey and whether it is safe for them to return, the role Turkey will play in the region, the Kurds and the U.S., the weakened Iran, and the defeat of...

Λέττα & Ντράγκι: Aνάλυση και Προοπτικές

Ο Αλέκος Κρητικός, Ειδικός Σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Πρώην ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρώην Γεν. Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών, συζητά με την Οντίν Λιναρδάτου για το μέλλον της Ευρώπης, για τις Εκθέσεις του Μάριο Ντράγκι και του Ενρίκο Λέττα, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, για τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά και για τις δυσκαμψίες των Βρυξελλών.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική: προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον

Ο Τάσος Χανιώτης, Senior Guest Research Scholar, Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων και Ειδικός Σύμβουλος για τη Βιώσιμη Παραγωγικότητα, Φόρουμ για το Μέλλον της Γεωργίας, συζητά με την Οντίν Λιναρδάτου για τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να δώσει απάντηση η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, για το τι πήγε στραβά στο φιλόδοξο σχέδιο από τη φάρμα στο πιάτο και πόσο...