Episode 3 - Στέφανος Λαυρενίδης (chef)
Ο Στέφανος Λαυρενίδης γεννήθηκε στο Ηρακλειο το 1982, όπου και μεγάλωσε.
Η αγάπη του για τη μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία όταν 16 ετών έψαχνε τα μελλοντικά του βήματα και αμφιταλαντευόταν όπως μας λέει μεταξύ της αρχιτεκτονικής και της μαγειρικής, πράγματα άσχετα μεταξύ τους.
Τελικά επέλεξε τη μαγειρική με αφορμή ένα βιβλίο του Anthony Bourdain , Chef - ταξιδιώτη , όπου και αποτελεί πρότυπο για αυτόν.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ανωτέρα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων ακολούθησε μια αξιοζήλευτη καριέρα στο χώρο.
Το DAIΟS Cove, το FAT DUCK LONDON με τα 3 αστέρια Michelin και 3 φορές No 1 εστιατόριο παγκοσμίως, το LAUSANNE PALACE στην Ελβετία με το 1 αστέρι Michelin και το KADEAU στην Δανία με τα 2 αστέρια Michelin και Νο 16 εστιατόριο στη παγκόσμια κατάταξη είναι μερικά από τα μέρη όπου έχει εργαστει και εκπαιδευτεί παράλληλα.
Τον Μαρτιο του 2019 και λίγο πριν την έλευση της COVID19, θα πάρει τη μεγαλύτερη απόφαση της επαγγελματικής του καριέρας και θα ανοίξει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης του Ηρακλείου , το Απύρι.
Με αφορμή την επιλογή του Ηρακλειου από την UNESCO ως Παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό, ο Στέφανος λειτουργεί σήμερα ως σύμβουλος στην ομάδα όπου έχει συσταθεί από τον Δημο Ηρακλειου με σκοπό την υλοποίηση του πρότζεκτ.
Support this podcast at — https://redcircle.com/face-the-art/donations