podlist.gr

Ιράν, Ουκρανία, Κούβα: Όψεις του ίδιου νομίσματος;

Τα «Φίλια Πυρά» με τον Κωνσταντίνο Φίλη εξετάζουν πώς η αναδιάταξη των συμμαχιών στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και μια ενδεχόμενη αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα.


Πώς αναδιατάσσονται οι συμμαχίες στη Μέση Ανατολή; Γιατί η Κίνα δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών; Για ποιον λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον χαμένο του Ουκρανικού; Υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής στάσης του απέναντι στο ζήτημα; Και γιατί η Κούβα ενδέχεται να αποτελέσει το επόμενο γεωπολιτικό μέτωπο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες;


Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που εξετάζουν ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και συντάκτης της στήλης Pax Trumpiana, Γιάννης Παλαιολόγος, στο νέο επεισόδιο του podcast «Φίλια Πυρά».

Περισσότερα επεισόδια

Η Τουρκία είχε δεχτεί το 2010 την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στις ηπειρωτικές ακτές του Αιγαίου

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Φιλιά Πυρά», ο Πέτρος Λιάκουρας συζητά με τον Κωνσταντίνο Φίλη για όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. Επίσης εξηγεί γιατί το τουρκολιβυκό μνημόνιο εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Άγκυρα όσο και την Τρίπολη.

Οι τιμές ενέργειας θα πέσουν δραματικά, αν διευθετηθούν οι πολεμικές κρίσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Ο σύμβουλος ενεργειακής στρατηγικής Μιχάλης Μαθιουλάκης αναλύει στα Φίλια Πυρά και τον Κωνσταντίνο Φίλη τα στρατηγικά λάθη της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, τις νέες ενεργειακές εξαρτήσεις και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας.

Ο Τραμπ θα κάνει τα πάντα για την πολιτική επιβίωση του

Στο νέο επεισόδιο «Φίλια Πυρά», ο Κωνσταντίνος Φίλης συζητά με τον Πέτρο Βαμβακά, Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών & Διευθυντή του Ιδρύματος Μελετών Ανατολικής Μεσογείου στο Emmanuel College των ΗΠΑ, για τη σημασία των ενδιάμεσων εκλογών Ηνωμένες Πολιτείες.