podlist.gr

#67, Νεκτάριος Εσχέτε, Δημήτρης Συμεωνίδης, και Βασιλική Θάνου, Συνιδρυτές της FoodAllios, συζητάμε για το food waste και τον ρόλο της βιωσιμότητας στην κατανάλωση τροφίμων

Ο Θοδωρής Κοτζασταύρος συζητάει με τους συνιδρυτές της FoodAllios, μια από τις ομάδες που συμμετέχει στο φετινό Sustainability Innovation Lab, για το πρόβλημα της αλόγιστης σπατάλης τροφίμων (food waste) και τον ρόλο της βιωσιμότητας στην κατανάλωση τροφίμων.

Η FoodAllios, είναι μια σύγχρονη λύση κοινωνικής καινοτομίας που μεταφέρει στην πράξη τα πιστεύω και τις αξίες μας για τη μείωση του προβλήματος της αλόγιστης σπατάλης τροφίμων και να ενσαρκώσει το όραμα μας. Αυτό είναι και η βασική πρόκληση αλλά και η αφορμή να δημιουργήσουμε την εταιρεία μας. Η ομάδα μας αποτελείται από τέσσερα μέλη. Πιο συγκεκριμένα, τον Νεκτάριο στο κομμάτι του Business Development & Social Media, τον Δημήτρη στο Tech Lead & Finance, την Μαρία στο Market Research & Analytics και την Βασιλική στο Marketing. Η  μοναδική πρόταση αξίας που παρέχουμε στην Ελληνική, και όχι μόνο, κοινωνία περιγράφεται ως εξής: Η πλατφόρμα που αναπτύσσουμε θα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες να απολαμβάνουν τα κέρδη της αγοράς αδιάθετων προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ παρομοίως θα βοηθάει τους επιχειρηματίες να μειώσουν την απώλεια κερδών, δίνοντας σε αμφότερους πλήρη εικόνα των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών κερδών τους. Αυτό το όραμα είναι και η κινητήριος δύναμη στην αποστολή μας να αλλάξουμε τον τρόπο που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη σπατάλη τροφίμων. Η φράση που θέλουμε να μεταδοθεί σε όλους τους πολίτες και να γίνει τρόπος ζωής είναι “Let’s reshape the food system!”.

Η FoodAllios συμμετέχει στο Sustainability Innovation Lab, το 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που έχει στόχο την προώθηση νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών που αφορούν την βιωσιμότητα, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα, και υλοποιείται στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/innovation-talks/episodes/67--------------FoodAllios-----food-waste-e1rqtr9

Περισσότερα επεισόδια

BAUHAUS4MED Talks #3 - Reimagining Public Space in the Mediterranean through Sustainable Landscape Architecture and Beauty as a Tool for Emotional Resilience

In the third episode of BAUHAUS4MED Talks, Kyriakos Mouskos speaks with Michail Koutsiaras, Project Manager at IFLA Europe, to explore how landscape architecture can transform public spaces across the Mediterranean. Together, they discuss the role of sustainable design in advancing green urban transformation and how beauty can serve as a tool for emotional resilience in communities. Why is...

#131 Συζητάμε με τον κ. Μιχάλη Δρίτσα για το μέλλον της τεχνολογίας, τον ρόλο του κράτους, τις ευκαιρίες του AI και τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από πρωτοβουλίες όπως τα testbeds του Austin

Ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Στέλεχος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συζητάει με τον Μιχάλη Ψαλλίδα για το μέλλον της τεχνολογίας, τον ρόλο του κράτους, τις ευκαιρίες του AI και τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από πρωτοβουλίες όπως τα testbeds του Austin. Μια συζήτηση για όλους όσοι πιστεύουν ότι η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.Ο Μιχάλης Δρίτσας, είναι...

#130 Συζητάμε με τον Μιχάλη Πλάτση, για το ψηφιακό ταξίδι του Δήμου Καλυμνίων, τις προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο νησιωτικό περιβάλλον

Ο Μιχάλης Πλάτσης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με πάνω από 15 χρόνια εργασιακή εμπειρία στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων στους τομείς της ηλεκτρονικής υγείας και της ηλεκτρονικής τραπεζικής, καθώς και σε έργα οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τα τελευταία 3 περίπου χρόνια εργάζεται από τον τόπο που μεγάλωσε, την...