podlist.gr

Η τέχνη στο χαρμάνι και άλλα μυστικά

Τρύγος, ζύμωση, ωρίμαση. Η διαδικασία του χαρμανιού και τα μυστικά της μακράς παλαίωσης. Η διπλή όψη του κρασιού, η υπεύθυνη κατανάλωση και η κατάχρηση. Το τέρας του αλκοολισμού και πώς νικιέται. Το όραμα της Κιβωτού του Ελληνικού Αμπελώνα και μια ωδή στην κυρά των αμπελιών, Σταυρούλα Κουράκου. Όλα αυτά θα τα ακούσετε στο 3ο επεισόδιο του podcast «Καλά Κρασιά»

Περισσότερα επεισόδια

Στου αιώνα την παράγκα

Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «Καλά Κρασιά» ανακαλύπτουμε την ιστορία του κρασιού με το παράξενο όνομα. Εστιάζουμε στην ανάδειξη του σπαταλημένου θησαυρού της Σαντορίνης. Ξεχωρίζουμε ευγενείς ποικιλίες και ονομαστά αμπελοτόπια. Ξεδιαλύνουμε τον μύθο για το «γνήσιο χύμα κρασάκι». Τέλος ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει έναν απολογισμό με περισυλλογή και αισιοδοξία.

Εκπαιδεύοντας, ατομικά και συλλογικά

Στο 4ο επεισόδιο του podcast «Καλα Κρασιά» ανακαλύπτουμε την ιστορία της εταιρείας «Κυρ Γιάννη». Εξηγούμε τις ονομασίες και τις ετικέτες ευγενών οίνων. Μιλάμε για τον σεβασμό της παράδοσης και την ανάγκη εκπαίδευσης αμπελουργών και καταναλωτών. Ποια είναι τα εμπόδια των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων και ποια είναι η καλύτερη συνταγή για την υπερπήδησή τους. Στηρίζοντας τις καινοτομίες...

Αμπελουργία - Οινολογία σημειώσατε ΧΙ

Στο 2ο επεισόδιο του podcast «Καλά Κρασιά», ο Γιάννης Μπουτάρης συνομιλεί με τη συγγραφέα, Μαρία Μαυρικάκη για τις ποικιλίες του σταφυλιού, τα γένη του κρασιού και την αισθητική της οινογνωσίας. Πώς οι κρασάδες γίνονται αμπελουργοί και το αντίστροφο. Παράλληλα, γνωρίζουμε τη διαδικασία από το φύτεμα του πρώτου αμπελιού μέχρι την ανανέωση μιας κατεστραμμένης αμπελουργικής ζώνης.