podlist.gr

Αντώνης Καφετζόπουλος, η ζωή και οι ρόλοι του

Έλληνας της Κωνσταντινούπολης, έζησε εκεί τα παιδικά του χρόνια και πήρε ελληνική υπηκοότητα το 1990. Η πρώτη δουλειά του Αντώνη Καφετζόπουλου ήταν σε ταξιδιωτικό γραφείο και ακολούθησαν οι δουλειές του ηχολήπτη, του διευθυντικού στελέχους της δισκογραφικής CBS, του φωτιστή σε παραστάσεις. Αποφάσισε να γίνει ηθοποιός γιατί πήγαινε στα σινεμά και λάτρευε τον Όρσον Γουέλς. Είναι ο «ναυαγός» του Παύλου Τσίμα και, εκτός από τους 10 αγαπημένους του δίσκους, μιλάει για την Έλλη Λαμπέτη, για το πώς κατά λάθος βγήκε πρώτη φορά στη σκηνή και πώς μετά το ένα έφερε το άλλο: την «Αστροφεγγιά», το «Ρεμπέτικο» αλλά και τον γνωστό «Ακάλυπτο» που ήταν ο πρώτος κωμικός του ρόλος.

Ακούστηκαν αποσπάσματα από: Μπαχ, Ο Μεγάλος Ερωτικός (Μ. Χατζηδάκι), Ο Μπάλος (Δ. Σαββόπουλου), Peaches (Frank Zappa), Strawberry Fields (Beatles), Alice (Tom Waits), Big Swifty (F. Zappa), Άκης Πάνου, You can’t always get what you want (Rolling Stones)

Περισσότερα επεισόδια

Γιάννη Βακαρέλη, γιατί ο άνθρωπος ακούει μουσική;

Για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η επιλογή δέκα δίσκων αποδείχθηκε δύσκολη άσκηση. Είναι χιλιάδες τα κομμάτια που γνωρίζει, που έχει ακούσει και φυσικά που έχει παίξει ως πιανίστας. Ο Γιάννης Βακαρέλης παραδέχεται ότι η ζωή ενός καλλιτέχνη είναι καλογερική. «Σε κάνει να ζεις σε ένα μικρόκοσμο», θα πει ενώ εξηγεί πώς το πιάνο διευκόλυνε την κοινωνική του ζωή.

Κυριάκος Πιερρακάκης, ένας επαγγελματίας στην πολιτική

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Τι θα έκανε αν έπρεπε να ζήσει για ένα χρονικό διάστημα ολομόναχος σε ένα έρημο νησί και μπορούσε να πάρει λίγα πράγματα μαζί του, ανάμεσά τους και δέκα δίσκους; Ποιους θα διάλεγε και γιατί; Ο νυν υπουργός Παιδείας και τέως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά στο podcast «Οι Ναυαγοί».

Δήμητρα Γαλάνη, οι φωνές που τη χάραξαν

Αυτός ο κύκλος των «Ναυαγών» ξεκινάει με μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, που έχει κερδίσει τον θαυμασμό μας, όχι γιατί έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα, ένα δώρο, το δώρο της φωνής της. Αλλά για τον τρόπο με τον οποίο υπηρετεί αυτό το χάρισμα 55 χρόνια τώρα. Η Δήμητρα Γαλάνη θα μας μιλήσει για τις φωνές που τη χάραξαν και τη χαράζουν ακόμα, για τη μουσική σήμερα, για τις νέες γενιές και για πρόσωπα μυθικά...