podlist.gr

Κάτια Δανδουλάκη: Η διαφωνία της με το κίνημα #MeToo

Η Κάτια Δανδουλάκη έπαιξε μαζί με μορφές του θεάτρου, όπως η Έλλη Λαμπέτη και η κυρία Κατερίνα, αλλά με την ίδια αγάπη έπαιξε και στην τηλεόραση, από τη Μάρμω στους «Πανθέους», και τη Βίρνα στη «Λάμψη», μέχρι σήμερα την Ανέτ στις «Άγριες Μέλισσες». Μοιράστηκε 32 χρόνια κοινής ζωής με τον Μάριο Πλωρίτη, που της γνώρισε πολύ σπουδαίους ανθρώπους αλλά το κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν ότι οι δυό τους γελούσαν πολύ και με τα ίδια πράγματα. Διαφωνεί με το κίνημα #MeToo, γιατί πιστεύει ότι «δεν χρειάζεται να περάσεις από κρεβάτια για να πετύχεις». Είναι η «ναυαγός» του Παύλου Τσίμα και διαλέγει 10 αγαπημένα της τραγούδια. 

Ακούστηκαν αποσπάσματα από τα τραγούδια: Let it be (Beatles), Αστρολόγοι (Γ. Νταλάρας), The Wall (Pink Floyd), You are not alone (Michael Jackson), Hello (Lionel Richie), Back to Black (Amy Winehouse), Καμιά φορά (Μαρινέλλα), Ρόζα (Δ. Μητροπάνος), Ποτέ δεν θα μπω σ’ άλλο σώμα (Σ. Κραουνάκης), Πανσέληνος (Χ. Αλεξίου)

Περισσότερα επεισόδια

Γιάννη Βακαρέλη, γιατί ο άνθρωπος ακούει μουσική;

Για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η επιλογή δέκα δίσκων αποδείχθηκε δύσκολη άσκηση. Είναι χιλιάδες τα κομμάτια που γνωρίζει, που έχει ακούσει και φυσικά που έχει παίξει ως πιανίστας. Ο Γιάννης Βακαρέλης παραδέχεται ότι η ζωή ενός καλλιτέχνη είναι καλογερική. «Σε κάνει να ζεις σε ένα μικρόκοσμο», θα πει ενώ εξηγεί πώς το πιάνο διευκόλυνε την κοινωνική του ζωή.

Κυριάκος Πιερρακάκης, ένας επαγγελματίας στην πολιτική

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Τι θα έκανε αν έπρεπε να ζήσει για ένα χρονικό διάστημα ολομόναχος σε ένα έρημο νησί και μπορούσε να πάρει λίγα πράγματα μαζί του, ανάμεσά τους και δέκα δίσκους; Ποιους θα διάλεγε και γιατί; Ο νυν υπουργός Παιδείας και τέως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά στο podcast «Οι Ναυαγοί».

Δήμητρα Γαλάνη, οι φωνές που τη χάραξαν

Αυτός ο κύκλος των «Ναυαγών» ξεκινάει με μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, που έχει κερδίσει τον θαυμασμό μας, όχι γιατί έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα, ένα δώρο, το δώρο της φωνής της. Αλλά για τον τρόπο με τον οποίο υπηρετεί αυτό το χάρισμα 55 χρόνια τώρα. Η Δήμητρα Γαλάνη θα μας μιλήσει για τις φωνές που τη χάραξαν και τη χαράζουν ακόμα, για τη μουσική σήμερα, για τις νέες γενιές και για πρόσωπα μυθικά...