podlist.gr

Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας εκ γενετής!

Πολυγραφότατος συγγραφέας, από τα 18 του, «έμπλεξε» με την πολιτική στα 52 του, πιστός στη ρήση του Λόρενς Ολίβιε ότι «ο μόνος τρόπος να γίνουν τα πράγματα είναι να τα κάνεις», έζησε σε live τηλεοπτική μετάδοση μια κρίσιμη περιπέτεια υγείας και έχει πάντα σαν μότο ζωής «την καλοσύνη των ξένων». Ο Πέτρος Τατσόπουλος έρχεται «ναυαγός» στο έρημο νησί του Παύλου Τσίμα και θυμάται μια πλούσια σε εμπειρίες διαδρομή. Από το ΠΙΚΠΑ που βρέθηκε μωρό, την υιοθεσία του, τα νεανικά χρόνια και τα βιβλία, την εμπλοκή του στην πολιτική, το ντοκιμαντέρ για το 1821 στον ΣΚΑΙ και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, την περιπέτεια να βρεθεί από το τηλεοπτικό στούντιο στο χειρουργείο και να βγει απόλυτα υγιής. Απαντάει σε όλα και για όλους και διαλέγει μερικά από τα αγαπημένα του τραγούδια.  

Ακούστηκαν αποσπάσματα από: Καίτη Χωματά (Χριστινάκι), Γιάννης Καλαϊτζής (Επιπόλαιος), Elvis Presley (A little less conversation), Duffy (Mercy), Renato Carosone (Tu vuo fa l’Americano), Please, please (James Brown), Μπλε (Πιάνω φωτιά)

Περισσότερα επεισόδια

Γιάννη Βακαρέλη, γιατί ο άνθρωπος ακούει μουσική;

Για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η επιλογή δέκα δίσκων αποδείχθηκε δύσκολη άσκηση. Είναι χιλιάδες τα κομμάτια που γνωρίζει, που έχει ακούσει και φυσικά που έχει παίξει ως πιανίστας. Ο Γιάννης Βακαρέλης παραδέχεται ότι η ζωή ενός καλλιτέχνη είναι καλογερική. «Σε κάνει να ζεις σε ένα μικρόκοσμο», θα πει ενώ εξηγεί πώς το πιάνο διευκόλυνε την κοινωνική του ζωή.

Κυριάκος Πιερρακάκης, ένας επαγγελματίας στην πολιτική

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Τι θα έκανε αν έπρεπε να ζήσει για ένα χρονικό διάστημα ολομόναχος σε ένα έρημο νησί και μπορούσε να πάρει λίγα πράγματα μαζί του, ανάμεσά τους και δέκα δίσκους; Ποιους θα διάλεγε και γιατί; Ο νυν υπουργός Παιδείας και τέως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά στο podcast «Οι Ναυαγοί».

Δήμητρα Γαλάνη, οι φωνές που τη χάραξαν

Αυτός ο κύκλος των «Ναυαγών» ξεκινάει με μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, που έχει κερδίσει τον θαυμασμό μας, όχι γιατί έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα, ένα δώρο, το δώρο της φωνής της. Αλλά για τον τρόπο με τον οποίο υπηρετεί αυτό το χάρισμα 55 χρόνια τώρα. Η Δήμητρα Γαλάνη θα μας μιλήσει για τις φωνές που τη χάραξαν και τη χαράζουν ακόμα, για τη μουσική σήμερα, για τις νέες γενιές και για πρόσωπα μυθικά...