podlist.gr

Ιδέες για «μεθυστικότερες» συναντήσεις!

Αν κάποια στιγμή, αποφασίσουμε να ζήσουμε τελικά ήρεμα και ειρηνικά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, κάποιες μεθυστικότερες συναντήσεις μπορούν να ευφράνουν την ψυχή μας. Το πρώτο μέλημα κάθε αληθινού οινογνώστη, είναι να αντιμετωπίσει τις γευστικές εντάσεις που θα εμφανιστούν στο τραπέζι και να τις ισορροπήσει ανάμεσα στα πιάτα και στα ποτήρια.  Μόλις πετύχουμε την ισορροπία των εντάσεων, μπορούμε να προχωρήσουμε βαθύτερα μέσα στο πολύπλοκο αρωματικό προφίλ που κρύβουν οι δύο ομοτράπεζοι συνοδοιπόροι.

Περισσότερα επεισόδια

Γιορτάζουμε με φυσαλίδες ή με αφρό και μπουρμπουλήθρες;

Επειδή ο Άγιος Βασίλης δεν διαθέτει την ειδικότητα του οινολόγου, ούτε και του γευσιγνώστη, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου αναλαμβάνει σε αυτό το podcast να μας ξεναγήσει στις διαφορές ανάμεσα στις φυσαλίδες μιας σαμπάνιας και τον αχαλίνωτο αφρό των αναψυκτικών. Επίσης μας θυμίζει διακριτικά τους κλασικούς συνδυασμούς οίνων και εδεσμάτων, που αντέχουν πεισματικά στο χρόνο… για να αγαπήσουμε τον Οίνο...

Τσίπουρο με τσιπούρες και καλό καλοκαίρι!

Η αλήθεια σήμερα είναι ότι σε λίγο ξεκινούν οι διακοπές και το μυαλό μας σχεδιάζει κάποια απόδραση σε χρυσές και μαγικές ακρογιαλιές παρέα με θαλασσινές λιχουδιές φρέσκα ψάρια και ανέμελες γευστικές στιγμές. Είναι η ιδανικότερη λοιπόν εποχή για να απολαύσουμε ένα πατροπαράδοτο απόσταγμα και να δροσίσουμε λίγο το πνεύμα μας με το πολύτιμο οινόπνευμα που περιέχουν. Εν αρχή λοιπόν... ην το...

Ένας φελλός στην Κηφισιά

Για ένα δυσάρεστο απρόοπτο που μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε οποιοδήποτε εμφιαλωμένο κρασί γίνεται λόγος σε αυτό το podcast, το οποίο προκαλεί άθελά του κάθε προβληματικός φελλός στο πολύτιμο περιεχόμενο του μπουκαλιού. Πολλοί λένε ότι το κρασί αυτό «άρπαξε»! Στην πραγματικότητα όμως αρρώστησε. Δυστυχώς αυτές οι απρόσκλητες μυρωδιές σκεπάζουν τα φρουτώδη αρώματα του κρασιού, το οποίο επικράτησε...