podlist.gr

Πίσω Σελίδες
Πίσω Σελίδες

Πίσω Σελίδες | Ένα “σ’ αγαπώ” πριν το τέλος

Ένα “σ’ αγαπώ” πριν το τέλος

Αντέχεις; Μπορείς να διανοηθείς την αγωνία των παιδιών που έβλεπαν τον θάνατο να τους πλησιάζει; Αντιλαμβάνεσαι τη σημασία των καταγραφών στο 112 που τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά έρχονται στο φως; Τι άλλο χρειάζεται για να ψάξει η Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας; Δεν αρκούν οι αποδείξεις ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι μπορεί να είχαν σωθεί αφού κάηκαν από την τεράστια φωτιά και δεν σκοτώθηκαν ακαριαία από τη σύγκρουση; Κι εκείνο το «σ’ αγαπώ» λίγο πριν το τέλος, να σε συγκλονίζει ακόμα και αν το βλέπεις μόνο γραμμένο χωρίς να το ακούς με τα αυτιά σου… Θα το ακούσουν οι δικαστές; Θα είναι αρκετό για να κάνει τη Δικαιοσύνη να ψάξει από τι προκλήθηκε αυτή η φωτιά; (Ακόμα και αυτή η Δικαιοσύνη που εμπιστεύεται απόλυτα η κ. Βόζεμπεργκ…)

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

-----

Βασίλης Κοκοτσάκης, πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής και εμπειρογνώμονας οικογενειών θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη: «ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΉΡΙΟ ΟΙ ΕΥΦΛΕΚΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΕΝΟ»

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής και εμπειρογνώμονας οικογενειών θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, μιλά για την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των τρένων, τα στοιχεία και τις αποδείξεις που έχουν συλλέξει και δείχνουν ότι πολλοί θάνατοι προήλθαν από τη φωτιά και όχι από τη σύγκρουση, αλλά και για την προσπάθεια της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ να αποδομηθεί η συγκεκριμένη έρευνα.

Όπως τονίζει, η επιστημονική κοινότητα δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα της παρουσίας εύφλεκτων υλικών επισημαίνοντας ότι η επίσημη στάση είναι ότι η έκρηξη προήλθε από ψυκτικό υγρό, κάτι που όπως λέει, ούτε υφίσταται αλλά ούτε αποδείχθηκε.

Αναφερόμενος στα ηχητικά ντοκουμέντα, υποστηρίζει ότι η δικογραφία είναι άναρχα δομημένη και λέει πως αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά για να αποδοθούν κατηγορίες ενώ αναφέρεται στο τεχνικό κομμάτι των εφαρμογών κινητών, μέσω των οποίων έγιναν οι κλήσεις στο 112 αμέσως μετά τη σύγκρουση και οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δίνουν επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες για το τι και πως συνέβη.

Όπως υποστηρίζει, πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προήλθε από ένα υλικό που περιέχει υδρογονάνθρακες και αναλύει τεχνικά πώς λειτουργεί αυτό και τι προκαλεί, κάτι που μοιάζει αρκετά με το τι συνέβη αμέσως μετά τη σύγκρουση. Το δεδομένο αυτό πρέπει να ενταχθεί στο κατηγορητήριο πριν φτάσουμε στο δικαστήριο επισημαίνει ο κ. Κοκοτσάκης. 

Τέλος μιλά για το επίσημο πόρισμα που είναι σε αναμονή από καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκφράζοντας την ελπίδα πως ό,τι ανακοινωθεί θα συνοδεύεται από αποδείξεις. Επισημαίνει ότι η ερευνητική του ομάδα μελετά κάθε πτυχή του θέματος και εργάζεται για όλους τους συγγενείς, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια.

www.pisoselides.gr

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/pisoselides/episodes/ep-e2qs9pd

Περισσότερα επεισόδια

ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΕΣ | Έχει κανείς εμπιστοσύνη σε αυτούς;

Έχει κανείς εμπιστοσύνη σε αυτούς; Είναι αυτοί οι άνθρωποι ικανοί να εγγυηθούν ανεξαρτησία των θεσμών, του Οργανισμού Διερεύνησης Ατυχημάτων αλλά και της ίδιας της Δικαιοσύνης; Είναι οι διορισμένοι από την κυβέρνηση πραγματογνώμονες και ανώτατοι εισαγγελείς εγγυητές της διαφάνειας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα; Την ώρα που μεταδιδόταν αυτή η εκπομπή ο πρώτος έγραφε το κείμενο της...

Talks | Μπάμπης Πολυχρονιάδης

«ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ»O Μπάμπης Πολυχρονιάδης, δημοσιογράφος στο «Freedom of Press», μιλά για τα τρία βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που βγήκαν στη δημοσιότητα, τα οποία η αστυνομία τα έβγαλε γνήσια, ωστόσο η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ αγνόησαν εσκεμμένα ορισμένες παραδοχές της έκθεσης.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η έκθεση λέει ρητά ότι δεν υπάρχει πρωτογενές...

Talks | Δέσποινα Κουτσούμπα

«ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ»Η Δέσποινα Κουτσούμπα, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μιλά για την υπόθεση των Τεμπών και τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.Η ίδια υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με επιστημονική προσέγγιση το θέμα αλλά με επικοινωνιακές πρακτικές, φέρνοντας ως παράδειγμα το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ που τις πρώτες μέρες το χαρακτήριζαν...