Talks | Χρύσα Χοτζόγλου
«ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΥΣ»
Η Χρύσα Χοτζόγλου, μιλά για την πειθαρχική δίωξη σε βάρος της επειδή συμμετείχε στην απεργία-αποχή για την αξιολόγηση ενώ τέθηκε σε «δυνητική αργία».
Η ίδια τονίζει πως εδώ και μία βδομάδα δεν βρίσκεται στη θέση της ενώ για έναν χρόνο τουλάχιστον, και μέχρι να εκδικαστεί το πειθαρχικό με βάση τις κατηγορίες, θα λαμβάνει τον μισό μισθό της. Όπως υποστηρίζει το πρώτο πειθαρχικό ομόφωνα αποφάσισε να μην υπάρχει ποινή, ωστόσο μετά από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Πιερρακάκη, τελικά απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της, με τον χαρακτηρισμό της «αναξιοπρεπής συμπεριφοράς», αγνοώντας πλήρως την απόφαση του πειθαρχικού.
Άλλωστε, όπως σημειώνει, το κράτος έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω των αντιδραστικών νόμων που έχει εισάγει, και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση ενώ υπογραμμίζει ότι δεν γίνεται η κυβέρνηση να μιλά για αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα, αλλά ο υπουργός να πράττει όπως του αρέσει. Επίσης λέει πως πρόκειται για μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα των Τεμπών καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στη γωνία αλλά και για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους προκειμένου να μην αντιδρούν.
Παράλληλα αναφέρεται στο ζήτημα της αξιολόγησης στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται να αξιολογείται μόνο ο εκπαιδευτικός, χωρίς να λαμβάνονται υπ όψιν οι κακές υποδομές, ο ελλιπής εξοπλισμός και η υποστελέχωση ενώ υποστηρίζει ότι η αξιολόγηση είναι ένα επιπλέον μέτρο για την κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων.
Τέλος κάνει λόγο για αντιδημοκρατικές μεθόδους που δεν έχουν υπάρξει μετά την Χούντα, λέγοντας πως τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων βάλλονται από παντού και δεν γίνεται η απάντηση σε όλα αυτά να είναι απλά η αξιολόγηση ενώ κλείνοντας σημειώνει ότι το θέμα αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εκφράζει την αγωνία και τον φόβο για το μέλλον τους.
Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 13.03.2025 - www.pisoselides.gr

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/pisoselides/episodes/Talks-e303s5t