podlist.gr

2005 - 2025 Από τον «έξυπνη» επιλογή Παπούλια στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η επιλογή του Κάρολου Παπούλια από τον Κώστα Καραμανλή βραχυκύκλωσε το ΠαΣοΚ. Ακολούθησε η προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, που συνέπεσε με τα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης, πριν τον διαδεχθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η μοναδική γυναίκα που έφτασε μέχρι σήμερα στο ανώτατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.


 

Περισσότερα επεισόδια

1995 - 2005: Κωστής Στεφανόπουλος

Ο προερχόμενος από τη συντηρητική παράταξη Κωστής Στεφανόπουλος ήταν πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές και να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία. Η προεδρία του όμως εξελίχθηκε σε μία κατά γενική ομολογία καλή και εξωστρεφή προεδρία.

1985 - 1995: Από τον Χρήστο Σαρτζετάκη ξανά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Η προεδρική θητεία του Χρήστου Σαρτζετάκη ξεκίνησε με μία επεισοδιακή ψηφοφορία στην βουλή και έληξε μάλλον άδοξα. Αλλά και η επαναφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, κατέληξε περισσότερο διακοσμητική, παρά ουσιαστική.

1975 - 1985: Από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο στον Χρήστο Σαρτζετάκη

Η πρώτη προεδρική θητεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η αιφνιδιαστική απόφαση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον δικαστικό Χρήστο Σαρτζετάκη και να αλλάξει το Σύνταγμα στοχεύοντας στη μείωση των προεδρικών αρμοδιοτήτων.