podlist.gr

Ο Ερντογάν, η πυρηνική ενέργεια και η Ελλάδα

Η Τουρκία βάζει σε λειτουργία μέσα στο 2023 το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ενώ ο κ. Ερντογάν λέει πως σχεδιάζονται άλλα δύο για το μέλλον. Στην Ελλάδα ακόμα και η συζήτηση για την ενδεχόμενη κατασκευή ενός τέτοιου πυρηνικού σταθμού την επόμενη 20ετία παραμένει “ταμπού”. Όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εξάλλου θεωρούν πως σε χώρες με άφθονο αέρα και ήλιο όπως η δική μας ένα πυρηνικό εργοστάσιο δεν έχει καμία λογική.


Στο Ράδιο “Κ” το εβδομαδιαίο podcast της Καθημερινής ο Νότης Παπαδόπουλος συζητά με τον Δημήτρη Μητράκο επίκουρο καθηγητή Πυρηνικής Τεχνολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τα υπέρ και τα κατά της παραγωγής ρεύματος από πυρηνικά και την πιθανότητα να εντάξει η χώρα μας στο μειγμα ηλεκτροπαραγωγής και την πυρηνική ενέργεια. Σημειώνεται ότι το 25% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ευρώπη είναι από πυρηνικούς σταθμούς ενώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο πάνω από 400 πυρηνικά εργοστάσια - τα περισσότερα στις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γαλλία.



Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί η Σέβρον σπεύδει σε γεωτρήσεις στην Κρήτη;

Ο Νότης Παπαδόπουλος συνομιλεί με τον Αγγελο Συρίγο, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών.Επιμέλεια παραγωγής: Urbi Productions Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.