podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Χαρούπι, το καινούριο darling στην κουζίνα μας

Κάτω το σιτάρι, ζήτω το χαρούπι! Οι σύχρονες διατροφικές και μαγειρικές τάσεις αναζητούν υγιεινότερα υλικά που σέβονται το περιβάλλον. Η Αντζελίνα Καλογεροπούλου εγηξεί πώς το χαρούπι από παραδοσιακή τροφή για ζώα αλλά και πολύτιμη ανθρώπινη τροφή σε πολέμους μπήκε ξανά στο προσκήνιο και δίνει μια συνταγή για ακόμα νοστιμότερα ψωμάκια μπέργκερ από χαλουπάλευρο.

Περισσότερα επεισόδια

Πως είναι να είσαι τυφλός προπονητής μιας τυφλής αθλήτριας;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με τον προπονητή τζούντο και ψυχολόγο Στάθη Σούλιο για τους Παρολυμπιακούς αγώνες, την εμπειρία του ως τυφλού προπονητή μιας τυφλής αθλήτριας, καθώς και τα εμπόδια που αντιμετώπισε στο δρόμο του για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

«Το Σαρακήνικο μας βοηθά να εξερευνήσουμε το διάστημα, ενώ η Πολιτεία το είδε ως οικόπεδο»

Γιατί το Σαρακήνικο είναι μοναδικό στον κόσμο και γιατί χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες της NASA και του ESA στη διαστημική έρευνα; Απαντά η Δρ. Ανεζίνα Σολωμονίδου, με καταγωγή από τη Μήλο, η οποία έχει εργαστεί στην προετοιμασία σημαντικών διαστημικών αποστολών όπως η Cassini-Huygens και η Europa Clipper, μεταφέρει τον αποτροπιασμό και το σοκ της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας από τις...

«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η «εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες»; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτκό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας» Πέννυ Στούμπου.