podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Δημήτρης Δημόπουλος: «Τη μέρα που έσβησα σεξιστικό αστείο από παράστασή μου»

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για ζητήματα χιούμορ και «πληγωτικών αστείων» ο stand up κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος εξηγεί τι τον έκανε να απαλείψει από κείμενο παράστασής του ένα αστείο που ναι μεν έκανε το κοινό να γελά, ωστόσο, ήταν σεξιστικό και πληγωτικό. Ο ίδιος αναλύει –πάντα με χιούμορ και καλοπροαίρετη διάθεση-τη μακρά διαδρομή που απαιτείται πια για να γραφτεί ένα κείμενο, το οποίο καλείται να μας ψυχαγωγήσει, να μας κάνει να γελάσουμε, όμως, δεν στηρίζεται σε ύβρεις, σεξιστικά, ρατσιστικά ή χονδροφοβικά αστεία. Άραγε είναι πάντα στο χέρι του δημιουργού; Παίζει ρόλο και το κοινό στο οποίο απευθύνεται ή είναι μια πολύ πιο σύνθετη διεργασία που απαιτεί κόπο, αναστοχασμό, συμπεριληπτικότητα ώστε να γελάμε όλοι με το ίδιο αστείο, χωρίς να πληγώνεται κανείς; 

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...