podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα και βάλε

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς στα χέρια της οποίας έχει περάσει το ζαχαροπλαστείο Αδελφοί Ασημακόπουλοι της Χαριλάου Τρικούπη εξηγεί στη Μερόπη Κοκκίνη πώς κατάφερε να επιβιώσει και να μετεξελιχθεί στο σήμερα σαν μια κλασική αξία.

Βρίσκεται πάνω από έναν αιώνα ακριβώς στο ίδιο σημείο της Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, στο νούμερο 82, εκεί απο όπου ξεκίνησε το 1915 να λειτουργεί αρχικά ως γαλακτοπωλείο  ενώ αργότερα, τη δεκαετία του 50 αρχίζει να μετασχηματίζεται σε ζαχαροπλαστείο. 
 

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς στα χέρια της οποίας έχει περάσει το ζαχαροπλαστείο σήμερα είναι εδώ για να μας εξηγήσει πως συνέβη και σε μια πόλη σαν την Αθήνα που όλα αλλάζουν, ένα ζαχαροπλαστείο κατάφερε να επιβιώσει και μετεξελιχθεί στο σήμερα σαν μια κλασική αξία, ένα μέρος στο οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε ότι θα είναι πάντα εκεί για να μας γλυκαίνει.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...