podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα και βάλε

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς στα χέρια της οποίας έχει περάσει το ζαχαροπλαστείο Αδελφοί Ασημακόπουλοι της Χαριλάου Τρικούπη εξηγεί στη Μερόπη Κοκκίνη πώς κατάφερε να επιβιώσει και να μετεξελιχθεί στο σήμερα σαν μια κλασική αξία.

Βρίσκεται πάνω από έναν αιώνα ακριβώς στο ίδιο σημείο της Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, στο νούμερο 82, εκεί απο όπου ξεκίνησε το 1915 να λειτουργεί αρχικά ως γαλακτοπωλείο  ενώ αργότερα, τη δεκαετία του 50 αρχίζει να μετασχηματίζεται σε ζαχαροπλαστείο. 
 

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος, ένας από τους εκπροσώπους της τρίτης γενιάς στα χέρια της οποίας έχει περάσει το ζαχαροπλαστείο σήμερα είναι εδώ για να μας εξηγήσει πως συνέβη και σε μια πόλη σαν την Αθήνα που όλα αλλάζουν, ένα ζαχαροπλαστείο κατάφερε να επιβιώσει και μετεξελιχθεί στο σήμερα σαν μια κλασική αξία, ένα μέρος στο οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε ότι θα είναι πάντα εκεί για να μας γλυκαίνει.

Περισσότερα επεισόδια

«Υπάρχουν γιατροί στο ΕΣΥ που προσφέρουν στον λαό που τους σπούδασε»

Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με την θωρακοχειρουργό Καλλιόπη Αθανασιάδη για τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για τον σεξισμό σε μία κατεξοχήν ανδροκρατούμενη ιατρική ειδικότητα, για το medical brain drain, για τα φακελάκια. Με σημείο αναφοράς το ατύχημα που της συνέβη σε ηλικία 4 ετών και τα σημάδια που της άφησε στο πρόσωπο, η Καλλιόπη Αθανασιάδη απαντάει για την επιλογή της να μην...

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του 40χρονου οικοδόμου στο Καματερό

Μάταια περίμενε τον άντρα της η 29χρονη Αθηνά, εκείνο το βράδυ Μεγάλης Παρασκευής. Μετά τον Επιτάφιο πήγε για ουζάκι στον Ασπρόπυργο με το φίλο του τον Χρήστο, αλλά στην επιστροφή στο Καματερό, του ζήτησε να τον αφήσει με το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Καβάλας, γιατί θα κοιμόταν σ’ έναν θείο του στο Χαϊδάρι. Έτσι τουλάχιστον της είπε, όταν, περασμένα μεσάνυχτα, πήγε στο σπίτι της για να της δώσει...

H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Γιατί ψάχνουμε μονίμως τα «εξωτικά» και τα σπάνια και δεν αγαπάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία έχουμε μεγαλώσει; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τους Nomade et sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, σχετικά με το τι είναι εκλεκτό, τι είναι πολυτελές και πως οι μόδες κα οι τάσεις επηρεάζουν τις διατροφικές μας συνήθειες.