podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Γάλα αμυγδάλου, βρόμης, σόγιας, καρύδας: Τελικά, είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζουμε;

Πάει καιρός που η επιλογή του γάλατος στο σούπερ μάρκετ περιοριζόταν στο δίλημμα ελαφρύ ή πλήρες, αγελαδινό γάλα, μια και τα τελευταία χρόνια στα ράφια έχουν βρει τη θέση τους ένα σωρό εναλλακτικά φυτικά γάλατα που έρχονται να προσφέρουν πολλές επιλογές για να ικανοποιήσουν καταναλωτές με διαφορετικές διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις αλλά και όσους έχουν ηθικά ζητήματα σχετικά με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων: Γάλα αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης, φουντουκιού είναι λίγες από αυτές τις νέες επιλογές. Ακούγονται όλα τέλεια, υγιεινά και πολλά από αυτά έχουν πολύ ωραία γεύση. Όμως τι συμβαίνει στα αλήθεια;
 

Τι γνωρίζουμε σχετικά με τον τρόπο παραγωγής τους; Μπορούμε να κάνουμε μια διατροφική σύγκριση των εναλλακτικών γαλάτων με τα γάλατα  ζωικής πρέλευσης; Τι συμβαίνει με όλα τα συντηρητικά που περιέχουν τα φυτικά γάλατα;  Τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε φυτικά γάλατα; Τι πρέπει να κοιτάμε στα συστατικά; Πώς μπορούμε να βρούμε ποιο είναι το πιο υγιεινό γάλα για εμάς;  

 

Στο podcast μιλούν η καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου και Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και η Αρετή Κυριώτου δημιουργός του εργαστηρίου και Wild Souls στην οδό Νίκης.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...