podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Γάτα με λουρί: Αποστολή (όχι και τόσο) ακατόρθωτη!

Η ιστορία συνήθως πάει κάπως έτσι: βρίσκουμε ένα αδέσποτο γατάκι στον δρόμο ή το παίρνουμε από φιλοζωϊκή οργάνωση, το σώζουμε από τους κινδύνους της αδέσποτης ζωής και το παίρνουμε στο σπίτι μας, όπου του προσφέρουμε φαγητό, ασφάλεια, κι αγάπη. Και αυτό είναι υπέροχο! Όμως, μήπως αυτή η «διάσωση» είναι και μια νέα, διαφορετική μορφή περιορισμού;

Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί και εξερευνητές. Το να τις κρατάμε μόνιμα μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο μπορεί να τις προστατεύει, αλλά περιορίζει τη φυσική τους συμπεριφορά. Βαριούνται, αναπτύσσουν στρες, κάποιες φορές παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς. Από την άλλη, το να τις αφήνουμε να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα είναι επικίνδυνο.

Τελικά μπορούμε να τους προσφέρουμε μια ισορροπημένη εμπειρία ζωής που θα συνδυάζει ασφάλεια και ελευθερία. Μήπως είναι ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη σχέση των γατών με τον έξω κόσμο; Και αν ναι, πώς μπορούμε να τους προσφέρουμε περισσότερη ανεξαρτησία χωρίς να θέτουμε τη ζωή τους σε κίνδυνο;

Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την θετική εκπαιδεύτρια κατοικιδίων Πολυτίμη Πυργολιού, μαθήτρια του γκουρού της θετικής εκπαίδευσης κατοικιδίων στην Ελλάδα Γιάννη Αραχωβίτη.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...