podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Ισχύει ότι ρυθμίζοντας τις αιχμές της γλυκόζης μπορεί να κανείς να γλυτώσει από τις λιγούρες, την ξαφνική υπνηλία ακόμα και να χάσει βάρος; Και ποιες τροφές μας επηρεάζουν περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια;

Υπάρχουν κάποια «τρικ» που μπορεί να μας βοηθήσουν να μειώσουμε αυτές τις αιχμές; Η σειρά που τρώμε τις τροφές; Η κατανάλωση ξυδιού πριν από την κατανάλωση υδατανθράκων; Ένας περίπατος μετά από κάθε γεύμα;

Η Μελίνα Καριπίδου είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή. Είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. Για 13 χρόνια ήταν Υπεύθυνη του Τμήματος Διαιτολογίας της Ιδιωτικής Μαιευτικής/Γυναικολογικής, Γενικής και Παιδιατρικής Κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ» του ομίλου «ΥΓΕΙΑ». Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ενός εύρους κλινικών περιστατικών, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Είναι εξειδικευμένη στη διαιτητική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Έχει γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια

Περισσότερα επεισόδια

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...

Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Τι γίνεται όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την προσβασιμότητα; Και πώς μπορεί η ίδια η τεχνητή νοημοσύνη να γίνει πιο συμπεριληπτική για όλους; Μέσα από τη συνεργασία της SciFY με το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και άλλους φορείς, σχεδιάστηκε μια δράση που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με αναπηρία σε ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πεδία: την εκπαίδευση της τεχνητής...