podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Ισχύει ότι ρυθμίζοντας τις αιχμές της γλυκόζης μπορεί να κανείς να γλυτώσει από τις λιγούρες, την ξαφνική υπνηλία ακόμα και να χάσει βάρος; Και ποιες τροφές μας επηρεάζουν περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια;

Υπάρχουν κάποια «τρικ» που μπορεί να μας βοηθήσουν να μειώσουμε αυτές τις αιχμές; Η σειρά που τρώμε τις τροφές; Η κατανάλωση ξυδιού πριν από την κατανάλωση υδατανθράκων; Ένας περίπατος μετά από κάθε γεύμα;

Η Μελίνα Καριπίδου είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή. Είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. Για 13 χρόνια ήταν Υπεύθυνη του Τμήματος Διαιτολογίας της Ιδιωτικής Μαιευτικής/Γυναικολογικής, Γενικής και Παιδιατρικής Κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ» του ομίλου «ΥΓΕΙΑ». Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ενός εύρους κλινικών περιστατικών, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Είναι εξειδικευμένη στη διαιτητική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Έχει γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...