podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Κατανάλωση αλκοόλ: Παρερμηνείες και αλήθειες

Γιατί είναι σημαντικό να πίνουμε με μέτρο και γιατί η υπευθυνότητα είναι βασικό ζητούμενο ολοένα και περισσότερων ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν υπερβάλουμε; Επηρεάζονται διαφορετικά οι άντρες από τις γυναίκες; Και τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς podcasts, «Συνομιλούμε Υπεύθυνα», σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ο καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο ιατρικό τμήμα του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, κ. Ιωάννης Γουλής ξεδιαλύνει με επιστημονικό τρόπο αλήθειες και ανακρίβειες σχετικά με το αλκοόλ και την επίδραση του στις σωματικές μας λειτουργίες, η κα Στέφη Πετρίδη, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης και ιδρυτικό μέλος στην Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας», μας μιλά για το σημαντικό έργο του οργανισμού και ο Γιάννης, 51 ετών, αφηγείται τη προσωπική του εμπειρία και πάλη με τον αλκοολισμό.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...