podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Κώστας Γιαννακίδης: Ο citizen του αθηναϊκού ραδιοφώνου

Η ιστορία του ραδιοφώνου γράφεται και διαμορφώνεται και από αυτούς που μοιάζουν αταίριαστοι, παράταιροι και καμιά φορά απλά «ξένοι» με το μέσο.


Είναι αυτοί που επειδή αγνοούν κανόνες και κινδύνους, δίνουν το ξεχωριστό άρωμα, αυτή τη σπάνια, έξτρα γεύση και ποικιλία και που κάνουν το ραδιόφωνο και το περιεχόμενο του γοητευτικό, ελκυστικό και κυρίως διαφορετικό.


Αν και ο Κώστας Γιαννακίδης δεν είναι ξένος για το ραδιόφωνο ωστόσο όταν σκέφτεσαι το όνομά του το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό του είναι η πένα του και η γραφή του: καυστική, σατιρική, ειρωνική και «βέβηλη» αλλά συνάμα γεμάτη κατανόηση και τρυφερότητα. Όμως δεν παύει να αποτελεί και μια εντελώς ξεχωριστή φωνή στο αθηναϊκό ραδιοφωνικό τοπίο.


Για χάρη του βιογραφικού ξεκίνησε δημοσιογραφία το 1989, έβαλε την πρώτη ελληνική εφημερίδα, την Μακεδονία, στο διαδίκτυο, το 1995. Ραδιόφωνο έκανε στους 102 FM της ΕΡΤ 3  και στο δημοτικό  ραδιόφωνο Καλαμαριάς.


Το 1996 κατεβαίνει στην Αθήνα και εκεί συνεργάζεται με τον Flash  και κάνει τον flash.gr, τον πρώτο σταθμό που παίζει στο διαδίκτυο. 


Ο «χαρακτήρας» του, ο citizen δηλαδή όπως είναι γνωστός σε κάποιους κύκλους, γεννιέται το 2008 στο City fm ενώ ακολουθούν Βήμα FM και Best, Αθήνα 984,  Αlpha radio και ξανά επιστροφή στον Best που δεν τον αλλάζει με τίποτα.

Περισσότερα επεισόδια

Από τη «Γαλατού» του Βερμέερ, στο «Νόμο του Μπαγιάτικου Ψωμιού» και την ισπανική σούπα σαλμορέχο

O πιο γνωστός, ίσως, και πιο δημοφιλής πίνακας του Βερμέερ στο Rijkmuseum στο Άμστερνταμ, η «Γαλατού», δείχνει μια υπηρέτρια να ρίχνει γάλα σε μια πήλινη γαβάθα, ήρεμη, χαλαρή, ακίνητη -όπως τα πάντα γύρω της. Το μόνο που βρίσκεται σε κίνηση είναι το γάλα που ρέει. Το κορίτσι που είναι προσηλωμένο στην πράξη της έχει μπροστά της ένα ολόκληρο καρβέλι και κομμάτια από μπαγιάτικο ψωμί. Ο τρόπος...

Τι να κάνετε αν το παιδί σας νοσήσει από σακχαρώδη διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι ένας τύπος διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ποια είναι τα δύσκολα περάσματα της νόσου; Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Πόσο έχει βοηθήσει η τεχνολογία; Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από την Ελένη Φάκου που νόσησε στα δώδεκα της χρόνια της και ζει τριάντα χρόνια τώρα με τη νόσο έχοντας παρακολουθήσει αλλά και δοκιμάσει τις περισσότερες...

Πώς είναι να κάνεις restart στη ζωή όντας ανάπηρη;

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Βένια Σταυροπούλου μιλά στη Χρυσέλλα Λαγαρία και το Θοδωρή Τσάτσο για την επανεκκίνηση που χρειάστηκε να κάνει, όντας πλέον ανάπηρη, στη ζωή και την καριέρα της, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τα επόμενα σχέδια της.