podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Κώστας Γιαννακίδης: Ο citizen του αθηναϊκού ραδιοφώνου

Η ιστορία του ραδιοφώνου γράφεται και διαμορφώνεται και από αυτούς που μοιάζουν αταίριαστοι, παράταιροι και καμιά φορά απλά «ξένοι» με το μέσο.


Είναι αυτοί που επειδή αγνοούν κανόνες και κινδύνους, δίνουν το ξεχωριστό άρωμα, αυτή τη σπάνια, έξτρα γεύση και ποικιλία και που κάνουν το ραδιόφωνο και το περιεχόμενο του γοητευτικό, ελκυστικό και κυρίως διαφορετικό.


Αν και ο Κώστας Γιαννακίδης δεν είναι ξένος για το ραδιόφωνο ωστόσο όταν σκέφτεσαι το όνομά του το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό του είναι η πένα του και η γραφή του: καυστική, σατιρική, ειρωνική και «βέβηλη» αλλά συνάμα γεμάτη κατανόηση και τρυφερότητα. Όμως δεν παύει να αποτελεί και μια εντελώς ξεχωριστή φωνή στο αθηναϊκό ραδιοφωνικό τοπίο.


Για χάρη του βιογραφικού ξεκίνησε δημοσιογραφία το 1989, έβαλε την πρώτη ελληνική εφημερίδα, την Μακεδονία, στο διαδίκτυο, το 1995. Ραδιόφωνο έκανε στους 102 FM της ΕΡΤ 3  και στο δημοτικό  ραδιόφωνο Καλαμαριάς.


Το 1996 κατεβαίνει στην Αθήνα και εκεί συνεργάζεται με τον Flash  και κάνει τον flash.gr, τον πρώτο σταθμό που παίζει στο διαδίκτυο. 


Ο «χαρακτήρας» του, ο citizen δηλαδή όπως είναι γνωστός σε κάποιους κύκλους, γεννιέται το 2008 στο City fm ενώ ακολουθούν Βήμα FM και Best, Αθήνα 984,  Αlpha radio και ξανά επιστροφή στον Best που δεν τον αλλάζει με τίποτα.

Περισσότερα επεισόδια

Μπορεί η Αθήνα να λύσει το κυκλοφοριακό;

Πόσο εύκολο είναι κινούμαστε με όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα στους δρόμους της Αθήνας; Γιατί το όριο αυτό μπορεί να μειώσει ακόμη και κατά 37% τα τροχαία ατυχήματα μέσα στην πόλη, προστατεύοντας τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας; Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με τον συγκοινωνιολόγο και καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου...

Παίζουν video games τα τυφλά άτομα;

Πώς έχει εξελιχθεί η προσβασιμότητα στον χώρο του gaming τα τελευταία χρόνια; Υπάρχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια που είναι περισσότερο ή λιγότερο φιλικά προς τους τυφλούς παίκτες; Και τελικά, πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον στο gaming για άτομα με αναπηρία;

«Πώς η ΔΕΠΥ με βοήθησε να λύσω ένα άλυτο μυστήριο ενός αιώνα σε αγγλικό μουσείο»

Κανείς δεν είχε καταφέρει να ανακαλύψει την ταυτότητα δύο γυναικών που απεικονίζονταν σε ένα ζευγάρι φωτογραφικών κορνίζων Fabergé στο Μουσείο του Μπράιτον. Ωστόσο, το μυστήριο λύθηκε χάρη στην ερασιτεχνική έρευνα μιας επισκέπτριας του μουσείου και συγκεκριμένα μιας Ελληνίδας με ΔΕΠΥ, της ηθοποιούς και σεναριογράφου Ανδριανής Ρέλλου. Πως είναι για ένα νευροδιαφορετικό παιδί η εμπειρία του...