podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Λουκάς Καρυτινός: Γιατί το Ηρώδειο είναι ο απόλυτος συναυλιακός χώρος στην Αττική;

Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα έργα που παρουσιάζονται στο «ιδιαίτερο» κοινό του Ηρωδείου; Κατά πόσον ο αρχιμουσικός (μαέστρος), οι μουσικοί αλλά κι οι ερμηνευτές επηρεάζονται από την λεγόμενη ενέργεια της πλατείας, δηλαδή την συμπεριφορά των θεατών; Ποια στοιχεία στο Ρεκβιεμ του Τζουζέπε  Βέρντι το καθιστούν τόσο δημοφιλές; Πόσο αναγκαίες είναι οι συμπράξεις με κορυφαίους σολιστ για μια ελληνική ορχήστρα; Πώς προετοιμάζεται ο μαέστρος πριν από μία συναυλία λόγιας μουσικής; Αραγε εξακολουθεί να ανακαλύπτει νέα στοιχεία σε έργα τα οποία έχει διευθύνει πολλές φορές στο παρελθόν; Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα από τα Μυστήρια της Μουσικής συνομιλούν η Ματούλα Κουστένη κι ο αρχιμουσικός- καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ Λουκάς Καρυτινός.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...